Wok med grönsaker och rispappersnudlar
Wok med grönsaker och rispappersnudlar

Wok med grönsaker och rispappersnudlar

5 1 Betyg
Total tid 20 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Vispa ihop dessa wokade rispappersnudlar som tillagas på några sekunder med lök, morötter, kål och chili med en hint av sesam – en ljuvligt enkel rätt!

Bra att veta: denna rätt ingår i våra recept för måltidsförberedelser. Du hittar de andra recepten från serien här.

Ingredienser

2 Portioner
8 
ark rispapper
0,13 
rödkål
 ½ 
gul paprika
 ½ 
morot
1 
lök
2 
vitlöksklyftor
 ½ msk
honung
1 msk
sesamfrön
1 
salladslök
Näringsinnehåll (per portion):892 kJ / 213 kcal
6 gFett
5 gProtein
33 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

8  ark rispapper – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja

Blötlägg 4 ark av rispappret i en skål med varmt vatten tills de är mjuka. Ta bort och lägg på en skärbräda oljad med Kikkoman Sesamolja, det ena ovanpå det andra. Tryck ner så att de klibbar ihop och återgå sedan till skålen med vatten i 2 minuter. Lägg dem på skärbrädan och skär i 1-2 cm breda remsor med en oljad kniv. Lägg tillbaka remsorna i vattnet och separera dem för hand. När de är delade, lägg dem i en skål utan vatten. 

Upprepa med de återstående 4 rispappersarken.

Steg 2

1 msk Kikkoman rostad sesamolja0,13  rödkål –  ½  gul paprika –  ½  morot – 1  lök – 2  vitlöksklyftor – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ msk honung

Hacka kål, paprika, morot och lök och stek i Kikkoman sesamolja i en stekpanna. Tillsätt den hackade vitlöken. Blanda Kikkoman sojasås med honungen. Häll i pannan och blanda med grönsakerna och rispappernudlarna.

Steg 3

1 msk sesamfrön – 1  salladslök

Hacka salladslöken och servera den färdiga rätten med salladslök och sesamfrön strödda ovanpå.

Recept-ID: 1302

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

8 ark rispapper – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja

Blötlägg 4 ark av rispappret i en skål med varmt vatten tills de är mjuka. Ta bort och lägg på en skärbräda oljad med Kikkoman Sesamolja, det ena ovanpå det andra. Tryck ner så att de klibbar ihop och återgå sedan till skålen med vatten i 2 minuter. Lägg dem på skärbrädan och skär i 1-2 cm breda remsor med en oljad kniv. Lägg tillbaka remsorna i vattnet och separera dem för hand. När de är delade, lägg dem i en skål utan vatten. 

Upprepa med de återstående 4 rispappersarken.

1 msk Kikkoman rostad sesamolja0,13 rödkål – ½ gul paprika – ½ morot – 1 lök – 2 vitlöksklyftor – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ msk honung

Hacka kål, paprika, morot och lök och stek i Kikkoman sesamolja i en stekpanna. Tillsätt den hackade vitlöken. Blanda Kikkoman sojasås med honungen. Häll i pannan och blanda med grönsakerna och rispappernudlarna.

1 msk sesamfrön – 1 salladslök

Hacka salladslöken och servera den färdiga rätten med salladslök och sesamfrön strödda ovanpå.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.