Kycklingvingar med soja & honung

Total tid 105 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
60 Min. Tid för marinering
25 Min. Tillagningstid

Saftiga, klibbiga bbq-kycklingvingar med doft av honung och karamelliserade grönsaker. Så enkelt och gott!

Ingredienser

2 Portioner
6 
kycklingvingar
125 ml
torrt vitt vin
1 msk
honung
3 msk
olivolja
1 msk
citronjuice
1 msk
citronskal
 ½ tsk
torkad rosmarin
 ½ tsk
torkad timjan
2 
pressade vitlöksklyftor
Salt och peppar efter smak

Grönsaker att grilla:

2 
morötter
2 
st rotpersilja eller palsternackor
300 g
småpotatis
2 msk
olivolja
1 msk
honung
 ½ tsk
torkad timjan
Näringsinnehåll (per portion): 6964 kJ  /  1741 kcal
84 g Fett
131 g Protein
102 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Lägg kycklingvingarna i en skål

Steg 2

Gör marinaden i en separat skål - blanda vinet, Kikkoman sojasås, olivolja, citronjuicen och det rivna skalet, honung, torkade örter, vitlök och kryddor.

Steg 3

Pensla vingarna noga med marinaden och ställ åt sidan för att marinera.

Steg 4

Skala grönsakerna och skär dem i fjärdedelar.

Steg 5

Lägg dem i en skål och blanda väl med Kikkoman sojasås, honung, olivolja och timjan. Krydda med salt och peppar.

Steg 6

Grilla kycklingvingarna tillsammans med grönsakerna på en uppvärmd yta med medelvärme i cirka 10 minuter på varje sida för vingarna och 25-30 minuter på varje sida för grönsakerna.

Steg 7

Vänd dem då och då.

Recept-ID: 1109

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Lägg kycklingvingarna i en skål

Gör marinaden i en separat skål - blanda vinet, Kikkoman sojasås, olivolja, citronjuicen och det rivna skalet, honung, torkade örter, vitlök och kryddor.

Pensla vingarna noga med marinaden och ställ åt sidan för att marinera.

Skala grönsakerna och skär dem i fjärdedelar.

Lägg dem i en skål och blanda väl med Kikkoman sojasås, honung, olivolja och timjan. Krydda med salt och peppar.

Grilla kycklingvingarna tillsammans med grönsakerna på en uppvärmd yta med medelvärme i cirka 10 minuter på varje sida för vingarna och 25-30 minuter på varje sida för grönsakerna.

Vänd dem då och då.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.