Calzone med chipotle fläsk och ost
Calzone med chipotle fläsk och ost

Calzone med chipotle fläsk och ost

Total tid 3 tim.
1 tim. Tid för förberedelse
1 tim. 30 Min. Tillagningstid
30 Min. Tid för marinering

Calzone med chipotle fläsk och ost är en aptitretande twist av den klassiska italienska rätten, där tradition möter moderna smaker. Tillverkad av delikat, hemmagjord deg som blir gyllenbrun och krispig efter gräddning och har en saftig fyllning.

Ingredienser

2 Portioner
300 g
fläskfilé
1 tsk
torkad oregano
1 
kvist rosmarin
1 
kvist timjan
50 ml
olja för stekning
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
300 g
pizzadeg
3 msk
passerade tomater
150 g
riven mozzarella
1 msk
hackad chipotle
3 
basilikablad
3 msk
olivolja
Näringsinnehåll (per portion):5.746 kJ / 1.373 kcal
83 gFett
61 gProtein
93 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

300 g fläskfilé – 90 ml Kikkoman Teriyaki marinad1 tsk torkad oregano – 1  kvist rosmarin – 1  kvist timjan – 50 ml olja för stekning – 1 nypa salt – 1 nypa peppar

Skär fläsket i strimlor. Krydda med Kikkoman Teriyaki marinad, oregano, salt, peppar och hackade örter och ställ åt sidan för att marinera i minst 30 minuter. Efter denna tid, stek köttet i en panna med olja tills det är brunt.

Steg 2

3 msk passerade tomater – 3 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung1 msk hackad chipotle

Blanda de passerade tomaterna,  Kikkoman Teriyaki BBQ-sås Honung och chipotle.

Steg 3

300 g pizzadeg – 150 g riven mozzarella – 3  basilikablad – 3 msk olivolja

Kavla ut pizzadegen. Täck med såsen från steg 2 och strö över osten. Lägg på fläskstrimlorna och basilikabladen. Forma till en snygg calzoneform. Vik över kanterna och ringla över olivoljan.

Steg 4

Grädda på galler i gjutjärnsgryta eller ugn i ca 20-30 minuter (210°C).

Recept-ID: 1458

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

300 g fläskfilé – 90 ml Kikkoman Teriyaki marinad1 tsk torkad oregano – 1 kvist rosmarin – 1 kvist timjan – 50 ml olja för stekning – 1 nypa salt – 1 nypa peppar

Skär fläsket i strimlor. Krydda med Kikkoman Teriyaki marinad, oregano, salt, peppar och hackade örter och ställ åt sidan för att marinera i minst 30 minuter. Efter denna tid, stek köttet i en panna med olja tills det är brunt.

3 msk passerade tomater – 3 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung1 msk hackad chipotle

Blanda de passerade tomaterna,  Kikkoman Teriyaki BBQ-sås Honung och chipotle.

300 g pizzadeg – 150 g riven mozzarella – 3 basilikablad – 3 msk olivolja

Kavla ut pizzadegen. Täck med såsen från steg 2 och strö över osten. Lägg på fläskstrimlorna och basilikabladen. Forma till en snygg calzoneform. Vik över kanterna och ringla över olivoljan.

Grädda på galler i gjutjärnsgryta eller ugn i ca 20-30 minuter (210°C).

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.