

Calzone med chipotle fläsk och ost
Calzone med chipotle fläsk och ost är en aptitretande twist av den klassiska italienska rätten, där tradition möter moderna smaker. Tillverkad av delikat, hemmagjord deg som blir gyllenbrun och krispig efter gräddning och har en saftig fyllning.
Förberedelse
Steg 1

300 g fläskfilé – 90 ml Kikkoman Teriyaki marinad – 1 tsk torkad oregano – 1 kvist rosmarin – 1 kvist timjan – 50 ml olja för stekning – 1 nypa salt – 1 nypa peppar
Skär fläsket i strimlor. Krydda med Kikkoman Teriyaki marinad, oregano, salt, peppar och hackade örter och ställ åt sidan för att marinera i minst 30 minuter. Efter denna tid, stek köttet i en panna med olja tills det är brunt.
Steg 2

3 msk passerade tomater – 3 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung – 1 msk hackad chipotle
Blanda de passerade tomaterna, Kikkoman Teriyaki BBQ-sås Honung och chipotle.
Steg 3

300 g pizzadeg – 150 g riven mozzarella – 3 basilikablad – 3 msk olivolja
Kavla ut pizzadegen. Täck med såsen från steg 2 och strö över osten. Lägg på fläskstrimlorna och basilikabladen. Forma till en snygg calzoneform. Vik över kanterna och ringla över olivoljan.
Steg 4

Grädda på galler i gjutjärnsgryta eller ugn i ca 20-30 minuter (210°C).
Recept-ID: 1458
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer