

Spansk frittata med bondbönor och sesamsås
En spanskinspirerad frittata som kombinerar friskheten hos bondbönor och sparris med nötigheten av sesamsås. En välsmakande och näringsrik rätt -perfekt måltid oavsett när på dagen.
Förberedelse
Steg 1

100 g färska bondbönor – 4 stora ägg – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 msk matolja – 6 sparris, putsade och skurna i 2 cm bitar – 1 liten röd paprika, tärnad – 1 liten zucchini, tärnad
Koka bondbönorna i kokande saltat vatten i 15 minuter. Låt rinna av och ta bort skalet. Vispa äggen i en bunke och smaka av med Kikkoman sojasås. Hetta upp en non-stick panna över direkt värme från en lägereld eller på en spis och häll i lite olja. Tillsätt den tärnade röda paprikan och zucchinin och fräs i 2-3 minuter tills de mjuknat något. Tillsätt de skalade bondbönorna och den gröna sparrisen i pannan och rör om så att de blandas med de andra grönsakerna. Häll de vispade äggen över grönsakerna i pannan. Rör försiktigt för att fördela grönsakerna jämnt. Stek frittatan i 3–4 minuter på varje sida tills den stelnar.
Steg 2

2 msk jordnötssmör – 2 msk Kikkoman Teriyakisås med rostade sesamfrön – 2 msk limejuice – 45 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 tsk chilipasta – 15 g gräslök, hackad
Blanda alla ingredienser i en liten skål till en slät sås. Servera såsen över frittatan och garnera med hackad gräslök.
Recept-ID: 1440
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer