Spansk frittata med bondbönor och sesamsås
Spansk frittata med bondbönor och sesamsås

Spansk frittata med bondbönor och sesamsås

Total tid 30 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

En spanskinspirerad frittata som kombinerar friskheten hos bondbönor och sparris med nötigheten av sesamsås. En välsmakande och näringsrik rätt -perfekt måltid oavsett när på dagen.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
färska bondbönor
4 
stora ägg
2 msk
matolja
6 
sparris, putsade och skurna i 2 cm bitar
1 
liten röd paprika, tärnad
1 
liten zucchini, tärnad
2 msk
jordnötssmör
2 msk
limejuice
1 tsk
chilipasta
15 g
gräslök, hackad
Näringsinnehåll (per portion):1.340 kJ / 320 kcal
20 gFett
18 gProtein
18 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

100 g färska bondbönor – 4  stora ägg – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk matolja – 6  sparris, putsade och skurna i 2 cm bitar – 1  liten röd paprika, tärnad – 1  liten zucchini, tärnad

Koka bondbönorna i kokande saltat vatten i 15 minuter. Låt rinna av och ta bort skalet. Vispa äggen i en bunke och smaka av med Kikkoman sojasås. Hetta upp en non-stick panna över direkt värme från en lägereld eller på en spis och häll i lite olja. Tillsätt den tärnade röda paprikan och zucchinin och fräs i 2-3 minuter tills de mjuknat något. Tillsätt de skalade bondbönorna och den gröna sparrisen i pannan och rör om så att de blandas med de andra grönsakerna. Häll de vispade äggen över grönsakerna i pannan. Rör försiktigt för att fördela grönsakerna jämnt. Stek frittatan i 3–4 minuter på varje sida tills den stelnar.

Steg 2

2 msk jordnötssmör – 2 msk Kikkoman Teriyakisås med rostade sesamfrön2 msk limejuice – 45 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk chilipasta – 15 g gräslök, hackad

Blanda alla ingredienser i en liten skål till en slät sås. Servera såsen över frittatan och garnera med hackad gräslök.

Recept-ID: 1440

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

100 g färska bondbönor – 4 stora ägg – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk matolja – 6 sparris, putsade och skurna i 2 cm bitar – 1 liten röd paprika, tärnad – 1 liten zucchini, tärnad

Koka bondbönorna i kokande saltat vatten i 15 minuter. Låt rinna av och ta bort skalet. Vispa äggen i en bunke och smaka av med Kikkoman sojasås. Hetta upp en non-stick panna över direkt värme från en lägereld eller på en spis och häll i lite olja. Tillsätt den tärnade röda paprikan och zucchinin och fräs i 2-3 minuter tills de mjuknat något. Tillsätt de skalade bondbönorna och den gröna sparrisen i pannan och rör om så att de blandas med de andra grönsakerna. Häll de vispade äggen över grönsakerna i pannan. Rör försiktigt för att fördela grönsakerna jämnt. Stek frittatan i 3–4 minuter på varje sida tills den stelnar.

2 msk jordnötssmör – 2 msk Kikkoman Teriyakisås med rostade sesamfrön2 msk limejuice – 45 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk chilipasta – 15 g gräslök, hackad

Blanda alla ingredienser i en liten skål till en slät sås. Servera såsen över frittatan och garnera med hackad gräslök.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.