Vårrullar med kungsmussling och vietnamesisk sås
Vårrullar med kungsmussling och vietnamesisk sås

Vårrullar med kungsmussling och vietnamesisk sås

5 5 Betyg
Total tid 20 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
5 Min. Tillagningstid

Färska och livfulla vårrullar fyllda med pulled kungsmussling, krispig sallad, doftande koriander och mynta, och knapriga nötter serveras med en pikant vietnamesisk dippsås. En fantastisk aptitretare eller uppfriskande huvudrätt.

Ingredienser

2 Portioner
200 g
kungsmussling, “pulled”
1 g
femkryddspulver
2 msk
matolja
50 g
sallad, strimlad
10 g
färska korianderblad
10 g
färska myntablad
30 g
rostade jordnötter
100 g
kokt risvermicelli
9 
rispapper för vårrullar

Vietnamesiskt dipp:

2 msk
limejuice
2 msk
socker
1 
vitlöksklyfta, hackad
1 
liten chili, finhackad
Näringsinnehåll (per portion):1.045 kJ / 250 kcal
8 gFett
6 gProtein
40 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

200 g kungsmussling, pulled – 40 ml Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål1 g femkryddspulver – 1 msk matolja

Hetta upp en panna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olja. Fräs dina “pulled” kungsmusslingar i cirka 5-7 minuter tills de är mjuka och gyllenbruna. Tillsätt Kikkoman Poke sås och fem kryddor pulvret och koka ytterligare en minut. Låt svalna.

Steg 2

50 g sallad, strimlad – 10 g färska korianderblad – 10 g färska myntablad – 30 g rostade jordnötter – 100 g kokt risvermicelli – 9  rispapper för vårrullar

Fyll en grund skål med kallt vatten. Doppa ett rispappersomslag i vattnet i några sekunder tills det mjuknar. Lägg omslaget plant på en ren yta. Lägg en liten näve strimlad sallad i mitten av omslaget, följt av en del av den kokta vermicellin, svamp, korianderblad, myntablad och hackade nötter. Vik sidorna av omslaget över fyllningen och rulla sedan hårt från botten för att helt omsluta fyllningen. Upprepa med de återstående ingredienserna.

Steg 3

1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk limejuice – 2 msk socker – 1  vitlöksklyfta, hackad – 1  liten chili, finhackad

Vispa ihop Kikkoman sojasås, limejuice, socker, hackad vitlök och hackad chili i en liten skål tills sockret löst sig. Servera med vårrullarna.

Recept-ID: 1438

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

200 g kungsmussling, pulled – 40 ml Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål1 g femkryddspulver – 1 msk matolja

Hetta upp en panna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olja. Fräs dina “pulled” kungsmusslingar i cirka 5-7 minuter tills de är mjuka och gyllenbruna. Tillsätt Kikkoman Poke sås och fem kryddor pulvret och koka ytterligare en minut. Låt svalna.

50 g sallad, strimlad – 10 g färska korianderblad – 10 g färska myntablad – 30 g rostade jordnötter – 100 g kokt risvermicelli – 9 rispapper för vårrullar

Fyll en grund skål med kallt vatten. Doppa ett rispappersomslag i vattnet i några sekunder tills det mjuknar. Lägg omslaget plant på en ren yta. Lägg en liten näve strimlad sallad i mitten av omslaget, följt av en del av den kokta vermicellin, svamp, korianderblad, myntablad och hackade nötter. Vik sidorna av omslaget över fyllningen och rulla sedan hårt från botten för att helt omsluta fyllningen. Upprepa med de återstående ingredienserna.

1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk limejuice – 2 msk socker – 1 vitlöksklyfta, hackad – 1 liten chili, finhackad

Vispa ihop Kikkoman sojasås, limejuice, socker, hackad vitlök och hackad chili i en liten skål tills sockret löst sig. Servera med vårrullarna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.