

Vårrullar med kungsmussling och vietnamesisk sås
Färska och livfulla vårrullar fyllda med pulled kungsmussling, krispig sallad, doftande koriander och mynta, och knapriga nötter serveras med en pikant vietnamesisk dippsås. En fantastisk aptitretare eller uppfriskande huvudrätt.
Ingredienser
Vietnamesiskt dipp:
Förberedelse
Steg 1

200 g kungsmussling, pulled – 40 ml Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål – 1 g femkryddspulver – 1 msk matolja
Hetta upp en panna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olja. Fräs dina “pulled” kungsmusslingar i cirka 5-7 minuter tills de är mjuka och gyllenbruna. Tillsätt Kikkoman Poke sås och fem kryddor pulvret och koka ytterligare en minut. Låt svalna.
Steg 2

50 g sallad, strimlad – 10 g färska korianderblad – 10 g färska myntablad – 30 g rostade jordnötter – 100 g kokt risvermicelli – 9 rispapper för vårrullar
Fyll en grund skål med kallt vatten. Doppa ett rispappersomslag i vattnet i några sekunder tills det mjuknar. Lägg omslaget plant på en ren yta. Lägg en liten näve strimlad sallad i mitten av omslaget, följt av en del av den kokta vermicellin, svamp, korianderblad, myntablad och hackade nötter. Vik sidorna av omslaget över fyllningen och rulla sedan hårt från botten för att helt omsluta fyllningen. Upprepa med de återstående ingredienserna.
Steg 3

1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 msk limejuice – 2 msk socker – 1 vitlöksklyfta, hackad – 1 liten chili, finhackad
Vispa ihop Kikkoman sojasås, limejuice, socker, hackad vitlök och hackad chili i en liten skål tills sockret löst sig. Servera med vårrullarna.
Recept-ID: 1438
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer





















