Wokad tofu med grönsaker
Wokad tofu med grönsaker

Wokad tofu med grönsaker

4,8 15 Betyg
Total tid 35 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

En utsökt vegansk wok av tofu kryddad med sesamolja och sojasås

Ingredienser

2 Portioner
250 g
fast tofu, i kuber
50 g
haricot verts, i bitar
50 g
sockerärtor, diagonalt halverade
1 
liten röd chilipeppar, finhackad
1 
vitlöksklyfta, finhackad
15 g
färsk ingefära, finhackad
1 
små pak choi -stjälkar (vita delen), i strimlor
50 g
böngroddar
5 msk
stekolja

För garnering:

1 
liten morot, i mycket fina strimlor
20 g
purjolök, i fina strimlor
5 ½ 
små pak choi-blad
1 
vårlök, fint skivad
2 ½ 
stjälkar bladpersilja, plocka av bladen
3 
stjälkar koriander, plocka av bladen
Näringsinnehåll (per portion):2.177 kJ / 521 kcal
39,2 gFett
23,8 gProtein
12,4 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Blanchera haricot verts i kokande vatten i en wokgryta i ca 2 minuter, ta bort, låt rinna av och lägg åt sidan.

Steg 2

Blanchera sockerärtor, låt rinna av och lägg åt sidan

Steg 3

Häll av vattnet från wokpannan, torka wokpannan och tillsätt lite olja. Tillsätt chilipeppar, fräs och ta bort.

Steg 4

Hetta upp 1 msk olja i wokpannan. Tillsätt tofu, stek alla sidor tills de är gyllenbruna och ta bort.

Steg 5

Tillsätt vitlök och ingefära i wokpannan och stek i resterande olja.

Steg 6

Lägg till pak choi stjälkar (vita delen) och böngroddar och rör om. Tillsätt blancherade haricot verts och sockerärtor och stek snabbt. Lägg till tofu och pak choi blad.

Steg 7

Krydda allt med Kikkoman risvinäger till sushiris, Kikkoman sojasås och Kikkoman sesamolja.

Steg 8

Toppa den stekta tofun med morot och purjolöksstrimlor, pak choi blad, vårlök, stekt chili, persilja och koriander och servera med kokt basmatiris om så önskas.

Tip:

Alternativ för Kikkoman risvinäger för sushiris: Annan sushivinäger eller risvinäger med lite socker och salt.

Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.

Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.

En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.

Non-stick, metallplåt, gjutjärns wokgryta är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöringsvård. I stället för en wokgryta kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.

Ha inte för mycket i wokgrytan. För tillagning av stora portioner, tillagas i omgångar för bästa resultat.

Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokgrytan så att de inte bryts sönder.

Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.

Recept-ID: 926

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Blanchera haricot verts i kokande vatten i en wokgryta i ca 2 minuter, ta bort, låt rinna av och lägg åt sidan.

Blanchera sockerärtor, låt rinna av och lägg åt sidan

Häll av vattnet från wokpannan, torka wokpannan och tillsätt lite olja. Tillsätt chilipeppar, fräs och ta bort.

Hetta upp 1 msk olja i wokpannan. Tillsätt tofu, stek alla sidor tills de är gyllenbruna och ta bort.

Tillsätt vitlök och ingefära i wokpannan och stek i resterande olja.

Lägg till pak choi stjälkar (vita delen) och böngroddar och rör om. Tillsätt blancherade haricot verts och sockerärtor och stek snabbt. Lägg till tofu och pak choi blad.

Krydda allt med Kikkoman risvinäger till sushiris, Kikkoman sojasås och Kikkoman sesamolja.

Toppa den stekta tofun med morot och purjolöksstrimlor, pak choi blad, vårlök, stekt chili, persilja och koriander och servera med kokt basmatiris om så önskas.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.