Okonomiyaki ”Japanska kryddiga pannkakor” – vegetariska
Ingredienser
Till den vegetariska okonomiyakisåsen:
Till degen:
Förberedelse
Steg 1
Till den vegetariska okonomiyakisåsen: Rör ihop alla ingredienserna i en skål med elvispen till en slät sås.
Steg 2
Ansa och strimla spetskålen, squashen och paprikan i ca 3 cm långa strimlor och skölj dem. Ansa och skär salladslökarna i 2–3 mm tunna ringar och skölj dem.
Steg 3
Till degen: Puréa tofun med elvispen och blanda väl med grönsaksbuljongen och potatismjölet. Blanda ned de skurna grönsakerna och majsen.
Steg 4
Hetta upp 1 msk olja i en stor panna (minst 32 cm Ø), lägg hälften av deg-grönsaksblandningen i pannan, fördela grönsakerna jämnt och forma blandningen med en spade till två ca 15–18 cm stora runda kakor. Strö över 1 msk rostad lök och stek i 2–3 minuter på medelhög värme.
Steg 5
Vänd försiktigt med en stekspade och stek i 2–3 minuter till (sätt ned värmen an aning). Stek de andra pannkakorna på samma sätt. Skölj gräslöken, klappa torrt och skär i fina ringar.
Steg 6
Lägg okonomiyakin med grönsakssidan uppåt på två tallrikar och pensla med den vegetariska okonomiyakisåsen. Strö över gräslöken och servera.
Recept-ID: 31
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer