Okonomiyaki ”Japanska kryddiga pannkakor” – vegetariska
Okonomiyaki ”Japanska kryddiga pannkakor” – vegetariska

Okonomiyaki ”Japanska kryddiga pannkakor” – vegetariska

Total tid30 Min.
30 Min.Tid för förberedelse

Ingredienser

2 Portioner

Till den vegetariska okonomiyakisåsen:

3 msk
ketchup
1 msk
blåbärsmarmelad
1 nypa
salt, peppar, muskot, kummin
100 g
spetskål
50 g
squash
 ¼ 
röd paprika
2 
salladslökar
2 msk
majs (konserv)
2 msk
vegetabilisk olja
2 msk
rostad lök
2 ½ 
gräslöksstrån

Till degen:

300 g
tofu (mjuk sort)
6 msk
potatismjöl
Näringsinnehåll (per portion):2443 kJ / 583 kcal
28,6 gFett
29,8 gProtein
48,5 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Till den vegetariska okonomiyakisåsen: Rör ihop alla ingredienserna i en skål med elvispen till en slät sås.

Steg 2

Ansa och strimla spetskålen, squashen och paprikan i ca 3 cm långa strimlor och skölj dem. Ansa och skär salladslökarna i 2–3 mm tunna ringar och skölj dem.

Steg 3

Till degen: Puréa tofun med elvispen och blanda väl med grönsaksbuljongen och potatismjölet. Blanda ned de skurna grönsakerna och majsen.

Steg 4

Hetta upp 1 msk olja i en stor panna (minst 32 cm Ø), lägg hälften av deg-grönsaksblandningen i pannan, fördela grönsakerna jämnt och forma blandningen med en spade till två ca 15–18 cm stora runda kakor. Strö över 1 msk rostad lök och stek i 2–3 minuter på medelhög värme.

Steg 5

Vänd försiktigt med en stekspade och stek i 2–3 minuter till (sätt ned värmen an aning). Stek de andra pannkakorna på samma sätt. Skölj gräslöken, klappa torrt och skär i fina ringar.

Steg 6

Lägg okonomiyakin med grönsakssidan uppåt på två tallrikar och pensla med den vegetariska okonomiyakisåsen. Strö över gräslöken och servera.

Recept-ID: 31

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Till den vegetariska okonomiyakisåsen: Rör ihop alla ingredienserna i en skål med elvispen till en slät sås.

Ansa och strimla spetskålen, squashen och paprikan i ca 3 cm långa strimlor och skölj dem. Ansa och skär salladslökarna i 2–3 mm tunna ringar och skölj dem.

Till degen: Puréa tofun med elvispen och blanda väl med grönsaksbuljongen och potatismjölet. Blanda ned de skurna grönsakerna och majsen.

Hetta upp 1 msk olja i en stor panna (minst 32 cm Ø), lägg hälften av deg-grönsaksblandningen i pannan, fördela grönsakerna jämnt och forma blandningen med en spade till två ca 15–18 cm stora runda kakor. Strö över 1 msk rostad lök och stek i 2–3 minuter på medelhög värme.

Vänd försiktigt med en stekspade och stek i 2–3 minuter till (sätt ned värmen an aning). Stek de andra pannkakorna på samma sätt. Skölj gräslöken, klappa torrt och skär i fina ringar.

Lägg okonomiyakin med grönsakssidan uppåt på två tallrikar och pensla med den vegetariska okonomiyakisåsen. Strö över gräslöken och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.