Wok med nötkött, broccoli & nudlar
Wok med nötkött, broccoli & nudlar

Wok med nötkött, broccoli & nudlar

Total tid60 Min.
15 Min.Tid för förberedelse
15 Min.Tillagningstid
30 Min.Tid för marinering

Denna snabba och smakfyllda wok kombinerar känslan av tatakimarinerat nötkött med livfulla grönsaker och nudlar för en hälsosam rätt.

Ingredienser

2 Portioner

Marinad:

300 g
oxfilé
2 
vitlöksklyftor
1 tsk
honung
50 ml
risvin eller sake

Wok:

250 g
förkokta vetenudlar
250 g
broccoli
3 
vitlöksklyftor
2 ½ cm
färsk ingefära
100 g
gröna bönor (förblancherade)
1 msk
rostade sesamfrön
 ½ knippe
färsk koriander
1 knippe
salladslök
Olja för matlagning (t.ex. raps)

Garnering:

Rostade cashewnötter (valfritt)
Näringsinnehåll (per portion):4876 kJ / 1164 kcal
39 gFett
60 gProtein
143 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär köttet i strimlor. Krossa vitlöken i en press och tillsätt den till köttet i en skål. Tillsätt Kikkoman sojasås, honung, risvin och Kikkoman Sesamolja och blanda allt. Marinera i minst 30 minuter.

Steg 2

Dela broccolin i små buketter. Hacka vitlöken och ingefäran. Skär haricots verts i 2-3 cm stora bitar. Skiva de vita delarna av salladslöken fint och skär de gröna delarna i 2-3 cm strimlor. Hacka den färska koriandern och ställ åt sidan.

Steg 3

Gör såhär i en wokpanna:

Hetta upp lite matolja i en wokpanna. Ta upp köttet ur marinaden och klappa torrt. Lägg det i wokpannan och stek tills det börjar få färg. Tillsätt vitlök, ingefära och de vita delarna av salladslöken och blanda allt. Efter 1 minut, tillsätt broccolin och haricots verts och fräs i cirka 1 minut. Tillsätt de förkokta nudlarna och blanda. Tillsätt slutligen de gröna delarna av salladslöken, hackad koriander, rostade sesamfrön och Kikkoman sojasås, blanda igen.

ELLER:

Tillagning i en stekpanna:

Hetta upp lite matolja i pannan. Ta upp köttet ur marinaden och torka det lätt. Lägg det i pannan och stek tills det börjar få färg. Ta bort från pannan.

Steg 4

Tillsätt vitlök, ingefära och den vita delen av salladslöken i samma panna och blanda. Efter 1 minut, tillsätt broccolin och haricots verts och stek tillsammans i cirka 3 minuter eller tills de är mjuka. Tillsätt nötköttet och blanda. Tillsätt de kokta nudlarna och blanda. Tillsätt slutligen de gröna delarna av salladslöken, hackad koriander, rostade sesamfrön och Kikkoman sojasås, blanda igen.

Tips:

Rätten kan serveras med kokt ris om så önskas.

Recept-ID: 1399

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär köttet i strimlor. Krossa vitlöken i en press och tillsätt den till köttet i en skål. Tillsätt Kikkoman sojasås, honung, risvin och Kikkoman Sesamolja och blanda allt. Marinera i minst 30 minuter.

Dela broccolin i små buketter. Hacka vitlöken och ingefäran. Skär haricots verts i 2-3 cm stora bitar. Skiva de vita delarna av salladslöken fint och skär de gröna delarna i 2-3 cm strimlor. Hacka den färska koriandern och ställ åt sidan.

Gör såhär i en wokpanna:

Hetta upp lite matolja i en wokpanna. Ta upp köttet ur marinaden och klappa torrt. Lägg det i wokpannan och stek tills det börjar få färg. Tillsätt vitlök, ingefära och de vita delarna av salladslöken och blanda allt. Efter 1 minut, tillsätt broccolin och haricots verts och fräs i cirka 1 minut. Tillsätt de förkokta nudlarna och blanda. Tillsätt slutligen de gröna delarna av salladslöken, hackad koriander, rostade sesamfrön och Kikkoman sojasås, blanda igen.

ELLER:

Tillagning i en stekpanna:

Hetta upp lite matolja i pannan. Ta upp köttet ur marinaden och torka det lätt. Lägg det i pannan och stek tills det börjar få färg. Ta bort från pannan.

Tillsätt vitlök, ingefära och den vita delen av salladslöken i samma panna och blanda. Efter 1 minut, tillsätt broccolin och haricots verts och stek tillsammans i cirka 3 minuter eller tills de är mjuka. Tillsätt nötköttet och blanda. Tillsätt de kokta nudlarna och blanda. Tillsätt slutligen de gröna delarna av salladslöken, hackad koriander, rostade sesamfrön och Kikkoman sojasås, blanda igen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.