

Färs av fläskkött i thailändsk stil med kål & chili
Denna livfulla fläskröra blandar thai-inspirerade kryddor med krispig kål och chili för en maträtt som är fylld med smak och klar på några minuter.
Förberedelse
Steg 1
Hacka kålen. Skär schalottenlöken i strimlor. Finhacka vitlök och chili. Skär de gula bönorna i 2-3 cm stora bitar.
Steg 2
Gör såhär (wok eller stekpanna): Hetta upp lite matolja i pannan. Tillsätt schalottenlök och chili och stek tills schalottenlöken mjuknar och börjar få färg. Mot slutet, tillsätt vitlök och ingefära.
Steg 3
Tillsätt fläskfärsen, blanda väl så att den bryts ner i mindre bitar. Stek på hög värme tills köttet fått färg på alla sidor. Efter 2 minuter, lägg i kålen och de gula strängbönorna och stek tillsammans med köttet i ca 2 minuter. Tillsätt de thailändska basilikabladen och stek tills de vissnar. Tillsätt Kikkoman sojasås, fisksås och ostronsås och blanda noggrant.
Steg 4
Servera garnerad med resterande thaibasilika.
Tips:
Den här rätten passar bra till ris och stekt ägg.
Recept-ID: 1391
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer