Färs av fläskkött i thailändsk stil med kål & chili
Färs av fläskkött i thailändsk stil med kål & chili

Färs av fläskkött i thailändsk stil med kål & chili

5 2 Betyg
Total tid25 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
15 Min.Tillagningstid

Denna livfulla fläskröra blandar thai-inspirerade kryddor med krispig kål och chili för en maträtt som är fylld med smak och klar på några minuter.

Ingredienser

2 Portioner
300 g
fläskfärs
100 g
kål
2 
schalottenlökar
4 
vitlöksklyftor
2 
chilipeppar
150 g
gula strängbönor
4 msk
matolja (t.ex. raps)
15 g
nyriven ingefära
1 knippe
thaibasilika, lägg undan några blad till garnering
1 msk
fisksås
1 ½ msk
ostronsås (valfritt)
Näringsinnehåll (per portion):2512 kJ / 600 kcal
38 gFett
40 gProtein
21 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Hacka kålen. Skär schalottenlöken i strimlor. Finhacka vitlök och chili. Skär de gula bönorna i 2-3 cm stora bitar.

Steg 2

Gör såhär (wok eller stekpanna): Hetta upp lite matolja i pannan. Tillsätt schalottenlök och chili och stek tills schalottenlöken mjuknar och börjar få färg. Mot slutet, tillsätt vitlök och ingefära.

Steg 3

Tillsätt fläskfärsen, blanda väl så att den bryts ner i mindre bitar. Stek på hög värme tills köttet fått färg på alla sidor. Efter 2 minuter, lägg i kålen och de gula strängbönorna och stek tillsammans med köttet i ca 2 minuter. Tillsätt de thailändska basilikabladen och stek tills de vissnar. Tillsätt Kikkoman sojasås, fisksås och ostronsås och blanda noggrant.

Steg 4

Servera garnerad med resterande thaibasilika.

Tips:

Den här rätten passar bra till ris och stekt ägg.

Recept-ID: 1391

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Hacka kålen. Skär schalottenlöken i strimlor. Finhacka vitlök och chili. Skär de gula bönorna i 2-3 cm stora bitar.

Gör såhär (wok eller stekpanna): Hetta upp lite matolja i pannan. Tillsätt schalottenlök och chili och stek tills schalottenlöken mjuknar och börjar få färg. Mot slutet, tillsätt vitlök och ingefära.

Tillsätt fläskfärsen, blanda väl så att den bryts ner i mindre bitar. Stek på hög värme tills köttet fått färg på alla sidor. Efter 2 minuter, lägg i kålen och de gula strängbönorna och stek tillsammans med köttet i ca 2 minuter. Tillsätt de thailändska basilikabladen och stek tills de vissnar. Tillsätt Kikkoman sojasås, fisksås och ostronsås och blanda noggrant.

Servera garnerad med resterande thaibasilika.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.