Fisktakoyaki med teriyaki-jordnötssås
Fisktakoyaki med teriyaki-jordnötssås

Fisktakoyaki med teriyaki-jordnötssås

4,5 4 Betyg
Total tid 1 tim. 35 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid
1 tim. Tid för kylning

Krispiga på utsidan, möra på insidan – dessa fiskfyllda takoyaki är ett måste att prova, speciellt med den läckra teriyaki-jordnötssåsen som ger en nötaktig twist till denna gatumatsfavorit.

Ingredienser

2 Portioner

Takoyaki:

100 g
vetemjöl
30 g
majsstärkelse
 ½ tsk
bakpulver
1 
ägg
50 ml
dashibuljong
200 g
vit fiskfilé (t.ex. torsk, havsruda, havsabborre)
150 ml
olja för stekning

Sås:

80 ml
kokosmjölk
70 g
jordnötssmör
20 ml
risvinäger
 ½ tsk
vitlöksgranulat eller vitlökspulver

Garnering:

1 tsk
hackad gräslök
Näringsinnehåll (per portion):4.019 kJ / 960 kcal
70,2 gFett
55,8 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

100 g vetemjöl – 30 g majsstärkelse –  ½ tsk bakpulver – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås1  ägg – 50 ml dashibuljong – 200 g vit fiskfilé (t.ex. torsk, havsruda, havsabborre)

Blanda båda typerna av mjöl, bakpulvret, Kikkoman sojasås, ägg och kyld dashibuljong i en skål och blanda till en slät smet. Finhacka fiskfilén och tillsätt den i degen. Förbered isformar (fyrkantiga, 2 x 2 cm) och fyll med fyllningen. Frys i 1 timme.

Steg 2

80 ml kokosmjölk – 70 g jordnötssmör – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås20 ml risvinäger –  ½ tsk vitlöksgranulat eller vitlökspulver

Blanda ingredienserna till såsen. Låt blandningen koka tills såsen tjocknar.

Steg 3

150 ml rapsolja – 1 tsk hackad gräslök

Stek den frysta takoyakin i het olja tills den är gyllenbrun. Lägg upp den stekta takoyakin på ett fat, häll upp såsen i en skål bredvid och garnera med gräslöken.

Tips:

Dashi grönsaksbuljong finns även i en snabbversion som bara behöver kokas med vatten.

Recept-ID: 1368

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

100 g vetemjöl – 30 g majsstärkelse – ½ tsk bakpulver – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 ägg – 50 ml dashibuljong – 200 g vit fiskfilé (t.ex. torsk, havsruda, havsabborre)

Blanda båda typerna av mjöl, bakpulvret, Kikkoman sojasås, ägg och kyld dashibuljong i en skål och blanda till en slät smet. Finhacka fiskfilén och tillsätt den i degen. Förbered isformar (fyrkantiga, 2 x 2 cm) och fyll med fyllningen. Frys i 1 timme.

80 ml kokosmjölk – 70 g jordnötssmör – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås20 ml risvinäger – ½ tsk vitlöksgranulat eller vitlökspulver

Blanda ingredienserna till såsen. Låt blandningen koka tills såsen tjocknar.

150 ml rapsolja – 1 tsk hackad gräslök

Stek den frysta takoyakin i het olja tills den är gyllenbrun. Lägg upp den stekta takoyakin på ett fat, häll upp såsen i en skål bredvid och garnera med gräslöken.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.