

Fisktakoyaki med teriyaki-jordnötssås
Krispiga på utsidan, möra på insidan – dessa fiskfyllda takoyaki är ett måste att prova, speciellt med den läckra teriyaki-jordnötssåsen som ger en nötaktig twist till denna gatumatsfavorit.
Ingredienser
Takoyaki:
Sås:
Garnering:
Förberedelse
Steg 1

100 g vetemjöl – 30 g majsstärkelse – ½ tsk bakpulver – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 ägg – 50 ml dashibuljong – 200 g vit fiskfilé (t.ex. torsk, havsruda, havsabborre)
Blanda båda typerna av mjöl, bakpulvret, Kikkoman sojasås, ägg och kyld dashibuljong i en skål och blanda till en slät smet. Finhacka fiskfilén och tillsätt den i degen. Förbered isformar (fyrkantiga, 2 x 2 cm) och fyll med fyllningen. Frys i 1 timme.
Steg 2

80 ml kokosmjölk – 70 g jordnötssmör – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 20 ml risvinäger – ½ tsk vitlöksgranulat eller vitlökspulver
Blanda ingredienserna till såsen. Låt blandningen koka tills såsen tjocknar.
Steg 3

150 ml rapsolja – 1 tsk hackad gräslök
Stek den frysta takoyakin i het olja tills den är gyllenbrun. Lägg upp den stekta takoyakin på ett fat, häll upp såsen i en skål bredvid och garnera med gräslöken.
Tips:
Dashi grönsaksbuljong finns även i en snabbversion som bara behöver kokas med vatten.
Recept-ID: 1368
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer