Kryddig räksoppa
Denna tjocka, aromatiska soppa kombinerar den rika smaken av färska räkor med en mild kick av chilikrydda. Vita bönor och grönsaker ger den en slät, krämig konsistens och tillför näring och djup.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
400 g räkor – 70 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk honung – 1 vitlöksklyfta, hackad – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja – 3 msk citronjuice – ½ tsk mald ingefära
Rensa och klappa räkorna torra.
Blanda Kikkoman sojasås, honung, hackad vitlök, Kikkoman Sesamolja, citronjuice och ingefära i en liten skål. Tillsätt räkorna och marinera i kylen i cirka 30 minuter.
Steg 2
1 msk olivolja – 1 tsk hackad chili – 1 lök, hackad – 1 vitlöksklyfta, hackad – 1 gul paprika, tärnad – 200 g broccoli, skuren i buketter – 100 ml vitt vin – 500 ml fiskbuljong
Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad gryta. Tillsätt chili, lök och vitlök. Tillsätt sedan gul paprika och broccolibuketter. Stek och rör om ofta i 3 minuter. Tillsätt vinet och koka tills vätskan minskar till hälften, häll sedan i fiskbuljongen. Täck över och koka i cirka 10 minuter.
Steg 3
500 ml silade tomater – 200 g vita bönor, konserverade
Tillsätt de silade tomaterna och avrunna bönorna i soppan. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 10 minuter.
Steg 4
1 msk olivolja – ½ tsk svartpeppar – 1 nypa salt efter smak – 1 tsk hackad chili – 2 msk hackad persilja
Hetta upp olivoljan i en panna. Tillsätt räkorna tillsammans med marinaden från steg 1 och fräs på hög värme i 2 minuter. Tillsätt räkorna i soppan, låt koka upp och ta genast bort från värmen. Krydda med salt och peppar efter smak. Strö över hackad chili och färsk persilja före servering.
Recept-ID: 1387
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer