Fusilli med ostsås och sojasåsbolognese

Total tid 45 Min.
45 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner

Till sojasåsbolognesen:

200 g
blandfärs
1 msk
olivolja
200 ml
hönsbuljong
2 msk
strösocker
3 tsk
potatismjöl
nymalen svartpeppar

Till ostsåsen och pastan:

240 g
fusilli / spiralpasta
2 ½ 
stjälkar basilika
400 g
grön sparris (ca 8 stjälkar)
80 g
körsbärstomater (ca 8 styck)
2 
schalottenlökar
2 msk
olivolja
80 ml
vitt vin
80 g
gorgonzola
160 ml
hönsbuljong
160 g
grädde
nymalen svartpeppar

Förberedelse

Steg 1

För sojasåsbolognesen: Hetta upp olivoljan och bryn köttfärsen. Tillsätt hönsbuljongen, sojasåsen och sockret och låt småkoka en kort stund. Rör ned potatismjölet i 4 tsk kallt vatten, häll ned i såsen och låt koka upp en kort stund. Smaka av såsen med peppar och håll varmt.

Steg 2

Koka spiralpastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och torka av basilikan, plocka av och finhacka bladen.

Steg 3

För ostsåsen: Skölj sparrisen, skala den nedre tredjedelen och skär sparrisen på snedden i 3–4 cm långa bitar. Skölj och halvera tomaterna. Skala och tärna schalottenlökarna.

Steg 4

Hetta upp 1 msk olivolja i en panna och fräs upp sparrisen och tomaterna en kort stund, ta upp och håll varmt. Hetta upp resten av olivoljan, tillsätt och fräs upp schalottenlökarna. Tillsätt det vita vinet och låt koka upp. Tärna och tillsätt gorgonzolan tillsammans med hönsbuljongen och grädden till ostsåsen, låt gorgonzolan smälta och smaka av såsen med peppar.

Steg 5

Lägg spiralpastan, tomaterna och sparrisen i ostsåsen, blanda och lägg upp på tallrikar. Fördela sojasåsbolognesen ovanpå, garnera med peppar och basilika och servera.

Recept-ID: 100

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

För sojasåsbolognesen: Hetta upp olivoljan och bryn köttfärsen. Tillsätt hönsbuljongen, sojasåsen och sockret och låt småkoka en kort stund. Rör ned potatismjölet i 4 tsk kallt vatten, häll ned i såsen och låt koka upp en kort stund. Smaka av såsen med peppar och håll varmt.

Koka spiralpastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och torka av basilikan, plocka av och finhacka bladen.

För ostsåsen: Skölj sparrisen, skala den nedre tredjedelen och skär sparrisen på snedden i 3–4 cm långa bitar. Skölj och halvera tomaterna. Skala och tärna schalottenlökarna.

Hetta upp 1 msk olivolja i en panna och fräs upp sparrisen och tomaterna en kort stund, ta upp och håll varmt. Hetta upp resten av olivoljan, tillsätt och fräs upp schalottenlökarna. Tillsätt det vita vinet och låt koka upp. Tärna och tillsätt gorgonzolan tillsammans med hönsbuljongen och grädden till ostsåsen, låt gorgonzolan smälta och smaka av såsen med peppar.

Lägg spiralpastan, tomaterna och sparrisen i ostsåsen, blanda och lägg upp på tallrikar. Fördela sojasåsbolognesen ovanpå, garnera med peppar och basilika och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.