Grillad tonfisk & sallad
Grillad tonfisk & sallad

Grillad tonfisk & sallad

4,6 9 Betyg
Total tid 1 tim.
15 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tid för marinering
15 Min. Tillagningstid

Saftig grillad tonfisk på en krispig sallad med sesamdressing - ett lätt och uppfriskande förslag på sommarlunch.

Ingredienser

2 Portioner
2 
tonfiskfiléer - 150 g styck
125 ml
färskpressad apelsinjuice
 ½ tsk
paprikapulver
 ½ tsk
torkad oregano
2 
vitlöksklyftor, pressade
 ½ 
chilipeppar

Plus

1 knippe
persilja
2 handfull
favoritsallad
90 g
urkärnade svarta oliver
1 msk
kapris
100 g
körsbärstomater

Dressing

3 msk
olivolja
1 tsk
tahinipasta
Näringsinnehåll (per portion):3.012 kJ / 753 kcal
40 gFett
78 gProtein
13 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Blanda marinadens ingredienser i en skål: sojasås, apelsinjuice, kryddor och vitlök. Tillsätt chili/tabascosås och blanda väl.

Steg 2

Täck tonfiskfiléerna med marinaden och ställ sedan åt sidan för marinering.

Steg 3

Ta bort överflödig marinad från tonfisken och grilla på en förvärmd yta med hög temperatur i 1-2 minuter på varje sida så att fisken förblir rosa inuti.

Steg 4

Blanda ingredienserna till dressingen i en ny skål: Ponzu citronsås, tahinipasta och olivolja. Mixa noggrant.

Steg 5

Hacka oliverna. Dela körsbärstomaterna i halvor.

Steg 6

Servera tonfisken på en bädd av sallad, oliver, tomater och kapris. Ringla över dressingen och strö över hackad persilja.

Recept-ID: 1115

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Blanda marinadens ingredienser i en skål: sojasås, apelsinjuice, kryddor och vitlök. Tillsätt chili/tabascosås och blanda väl.

Täck tonfiskfiléerna med marinaden och ställ sedan åt sidan för marinering.

Ta bort överflödig marinad från tonfisken och grilla på en förvärmd yta med hög temperatur i 1-2 minuter på varje sida så att fisken förblir rosa inuti.

Blanda ingredienserna till dressingen i en ny skål: Ponzu citronsås, tahinipasta och olivolja. Mixa noggrant.

Hacka oliverna. Dela körsbärstomaterna i halvor.

Servera tonfisken på en bädd av sallad, oliver, tomater och kapris. Ringla över dressingen och strö över hackad persilja.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.