Oinslagna kålrullar i tomatsås
Oinslagna kålrullar i tomatsås

Oinslagna kålrullar i tomatsås

Total tid65 Min.
20 Min.Tid för förberedelse
45 Min.Tillagningstid

Sugen på kålrullar men har ont om tid? Dessa läckra, oinslagna frallor kan vara svaret. Inspirerade av klassiska kålrullar kombinerar de vitkål, kycklingfärs, ris och svamp för en snabb och mättande måltid.

Ingredienser

2 Portioner

Kålrullar:

1 
liten lök
100 g
champinjoner
2 msk
rapsolja
170 g
vitkål
150 g
kokt basmatiris
200 g
kycklingfärs
1 
medelstort ägg
2 
vitlöksklyftor
2 msk
torkad mejram
0,33 tsk
svartpeppar
0,33 tsk
salt

Ytterligare:

3 msk
rapsolja

Tomatsås:

125 ml
passerade tomater
100 ml
vatten
2 msk
vispad grädde
2 tsk
socker
1 tsk
herbes de Provence eller andra
1 tsk
torkad basilika
2 nypa
svartpeppar

Garnering:

1 handfull
färska basilikablad
2 msk
hackad persilja
2 skiva
vetebröd
Näringsinnehåll (per portion):3586 kJ / 857 kcal
39 gFett
38 gProtein
83 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1  liten lök – 100 g champinjoner – 2 msk rapsolja – 170 g vitkål – 150 g kokt basmatiris – 200 g kycklingfärs – 1  medelstort ägg – 4 msk Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil2  vitlöksklyftor – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 tsk torkad mejram – 0,33 tsk svartpeppar – 0,33 tsk salt

Hacka vitlöken. Finhacka löken, riv svampen och stek den i uppvärmd olja i en panna. Låt svalna och överför till en skål. Strimla kålen i en matberedare och lägg den i skålen. Tillsätt ris, kött, ägg, Kikkoman Panko, vitlök, Kikkoman sojasås och kryddor. Blanda väl.

Steg 2

4 msk Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil3 msk rapsolja

Forma 6 biffar av blandningen i steg 1 och täck dem med Kikkoman Panko. Hetta upp oljan i en panna och stek biffarna på båda sidor tills de är gyllenbruna. Lägg biffarna i en ugnsform.

Steg 3

125 ml passerade tomater – 100 ml vatten – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk vispad grädde – 2 tsk socker – 1 tsk herbes de Provence – 1 tsk torkad basilika – 2 nypa svartpeppar

Blanda de passerade tomaterna med vatten, Kikkoman sojasås, grädde, socker, örter och kryddor. Häll den beredda såsen över kålbiffarna och sätt in formen i en förvärmd ugn på 180 °C (över- och undervärme). Täck över och grädda i 30 minuter, ta sedan av ugnsfolien och grädda i ytterligare 15 minuter.

Steg 4

1 handfull färska basilikablad – 2 msk hackad persilja – 2 skiva vetebröd

Lägg upp kålrullarna på en tallrik, häll såsen över dem och tillsätt basilikabladen och hackad persilja. Servera med en brödskiva.

Tips:

Du kan byta ut kycklingen mot fläsk- eller nötfärs.

Recept-ID: 1381

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

1 liten lök – 100 g champinjoner – 2 msk rapsolja – 170 g vitkål – 150 g kokt basmatiris – 200 g kycklingfärs – 1 medelstort ägg – 4 msk Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil2 vitlöksklyftor – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 tsk torkad mejram – 0,33 tsk svartpeppar – 0,33 tsk salt

Hacka vitlöken. Finhacka löken, riv svampen och stek den i uppvärmd olja i en panna. Låt svalna och överför till en skål. Strimla kålen i en matberedare och lägg den i skålen. Tillsätt ris, kött, ägg, Kikkoman Panko, vitlök, Kikkoman sojasås och kryddor. Blanda väl.

4 msk Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil3 msk rapsolja

Forma 6 biffar av blandningen i steg 1 och täck dem med Kikkoman Panko. Hetta upp oljan i en panna och stek biffarna på båda sidor tills de är gyllenbruna. Lägg biffarna i en ugnsform.

125 ml passerade tomater – 100 ml vatten – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk vispad grädde – 2 tsk socker – 1 tsk herbes de Provence – 1 tsk torkad basilika – 2 nypa svartpeppar

Blanda de passerade tomaterna med vatten, Kikkoman sojasås, grädde, socker, örter och kryddor. Häll den beredda såsen över kålbiffarna och sätt in formen i en förvärmd ugn på 180 °C (över- och undervärme). Täck över och grädda i 30 minuter, ta sedan av ugnsfolien och grädda i ytterligare 15 minuter.

1 handfull färska basilikablad – 2 msk hackad persilja – 2 skiva vetebröd

Lägg upp kålrullarna på en tallrik, häll såsen över dem och tillsätt basilikabladen och hackad persilja. Servera med en brödskiva.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.