

Härliga koreanska Kimchi bao-burgarare
Smaka på Seoul i varje tugga! En hamburgare med en mjuk baobulle med kimchi och krispig rödkålssallad, kimchimajonnäs och en saftig biff. Krönt med Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök, ett riktigt smakäventyr från hjärtat av det koreanska köket.
Förberedelse
Steg 1

150 g vanligt mjöl – 1 ½ tsk snabbjäst – 1 tsk socker – 100 ml varmt vatten
Gör en mjuk jästdeg av de angivna ingredienserna. Täck över och låt jäsa på en varm plats i ca 60 minuter. Forma till 4 bullar, ställ åt sidan för att jäsa igen och ånga sedan i ca 8 minuter.
Steg 2

350 g nötfärs – ½ tsk peppar – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 60 ml Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök – 2 msk sesamfrön
Blanda nötköttet med peppar och Kikkoman sojasås. Forma till 4 biffar och stek ca 3 minuter på varje sida. Doppa de kokta och varma hamburgarna i Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök och täck med sesamfrön.
Steg 3

100 g rödkål – 50 g kimchi – 1 tsk risvinäger – 1 tsk honey – 1 msk majonnäs
Hacka rödkålen fint och skär kimchi i mindre bitar. Blanda i en skål. Tillsätt risvinäger, honung och majonnäs. Blanda väl.
Steg 4

2 msk majonnäs – 1 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi
Blanda majonnäsen med Kikkoman Kimchi Chilisås. Skär upp baobullarna och täck dem med majonnäs. Lägg på hamburgaren med salladen ovanpå, strö över hackad salladslök och täck med brödlocket.
Recept-ID: 1248
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer