Härliga koreanska Kimchi bao-burgarare

Total tid 90 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid
60 Min. Tid för jäsning

Smaka på Seoul i varje tugga! En hamburgare med en mjuk baobulle med kimchi och krispig rödkålssallad, kimchimajonnäs och en saftig biff. Krönt med Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök, ett riktigt smakäventyr från hjärtat av det koreanska köket.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
vanligt mjöl
1 ½ tsk
snabbjäst
1 tsk
socker
100 ml
varmt vatten
350 g
nötfärs
 ½ tsk
peppar
2 msk
sesamfrön
100 g
rödkål
50 g
kimchi
1 msk
hackad salladslök
1 tsk
risvinäger
1 tsk
honung
3 msk
majonnäs
Näringsinnehåll (per portion): 3010 kJ  /  719 kcal
31 g Fett
46,2 g Protein
61,9 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

150 g vanligt mjöl – 1 ½ tsk snabbjäst – 1 tsk socker – 100 ml varmt vatten

Gör en mjuk jästdeg av de angivna ingredienserna. Täck över och låt jäsa på en varm plats i ca 60 minuter. Forma till 4 bullar, ställ åt sidan för att jäsa igen och ånga sedan i ca 8 minuter.

Steg 2

350 g nötfärs –  ½ tsk peppar – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås60 ml Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök2 msk sesamfrön

Blanda nötköttet med peppar och Kikkoman sojasås. Forma till 4 biffar och stek ca 3 minuter på varje sida. Doppa de kokta och varma hamburgarna i Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök och täck med sesamfrön.

 

Steg 3

100 g rödkål – 50 g kimchi – 1 tsk risvinäger – 1 tsk honey – 1 msk majonnäs

Hacka rödkålen fint och skär kimchi i mindre bitar. Blanda i en skål. Tillsätt risvinäger, honung och majonnäs. Blanda väl.

Steg 4

2 msk majonnäs – 1 msk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi

Blanda majonnäsen med Kikkoman Kimchi Chilisås. Skär upp baobullarna och täck dem med majonnäs. Lägg på hamburgaren med salladen ovanpå, strö över hackad salladslök och täck med brödlocket.

Recept-ID: 1248

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

150 g vanligt mjöl – 1 ½ tsk snabbjäst – 1 tsk socker – 100 ml varmt vatten

Gör en mjuk jästdeg av de angivna ingredienserna. Täck över och låt jäsa på en varm plats i ca 60 minuter. Forma till 4 bullar, ställ åt sidan för att jäsa igen och ånga sedan i ca 8 minuter.

350 g nötfärs –  ½ tsk peppar – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås60 ml Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök2 msk sesamfrön

Blanda nötköttet med peppar och Kikkoman sojasås. Forma till 4 biffar och stek ca 3 minuter på varje sida. Doppa de kokta och varma hamburgarna i Kikkoman Teriyaki-sås med vitlök och täck med sesamfrön.

 

100 g rödkål – 50 g kimchi – 1 tsk risvinäger – 1 tsk honey – 1 msk majonnäs

Hacka rödkålen fint och skär kimchi i mindre bitar. Blanda i en skål. Tillsätt risvinäger, honung och majonnäs. Blanda väl.

2 msk majonnäs – 1 msk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi

Blanda majonnäsen med Kikkoman Kimchi Chilisås. Skär upp baobullarna och täck dem med majonnäs. Lägg på hamburgaren med salladen ovanpå, strö över hackad salladslök och täck med brödlocket.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.