Sjömanslycka: inlagd sill med stjälkselleri och äppelsallad och bröd
En fräsch kulinarisk resa av goda smaker - inte bara en njutning för djuphavsfiskare! Denna inlagda sillsallad är en vinnare för alla.
Förberedelse
Steg 1
8 sillfiléer – 1 lök – 5 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 4 msk rödbetsjuice – 2 msk socker – 2 msk dill
Rengör sillfiléerna och klappa dem torra. Skär löken i fina skivor. Blanda med Kikkoman sojasås, rödbetsjuice, socker och dillbladen. Marinera sillfiléerna i denna blandning i 4 timmar. Låt sedan sillfiléerna rinna av på hushållspapper.
Steg 2
300 g selleri – 2 nypa salt – 2 äpplen – 10 g persilja – 4 msk gräddfil
Skala sellerin och riv den fint i strimlor. Salta selleristrimlorna och låt stå i 10 minuter. Skala äpplena, skär i små tärningar och lägg tillsammans med sellerin. Tvätta, torka och finhacka persiljan. Blanda gräddfilen med selleristrimlorna, äpplena och persiljan.
Steg 3
8 skiva rågbröd – Olivolja att ringla över
Strö olivolja över rågbrödsskivorna och grädda i ugnen på 180 °C i ca 8 minuter.
Recept-ID: 1185
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer