Sjömanslycka: inlagd sill med stjälkselleri och äppelsallad och bröd

Total tid 40 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

En fräsch kulinarisk resa av goda smaker - inte bara en njutning för djuphavsfiskare! Denna inlagda sillsallad är en vinnare för alla.

Ingredienser

4 Portioner

Till sillfiléerna:

8 
sillfiléer
1 
lök
4 msk
rödbetsjuice
2 msk
socker
2 msk
dill

Till selleri- och äppelsalladen:

300 g
stjälkselleri
2 nypa
salt
2 
äpplen
10 g
persilja
4 msk
gräddfil

Till det rostade brödet:

8 skiva
rågbröd
Olivolja att ringla över
Näringsinnehåll (per portion): 6207.1 kJ  /  1483.8 kcal
73,2 g Fett
97,9 g Protein
100,9 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

8  sillfiléer – 1  lök – 5 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås4 msk rödbetsjuice – 2 msk socker – 2 msk dill

Rengör sillfiléerna och klappa dem torra. Skär löken i fina skivor. Blanda med Kikkoman sojasås, rödbetsjuice, socker och dillbladen. Marinera sillfiléerna i denna blandning i 4 timmar. Låt sedan sillfiléerna rinna av på hushållspapper.

 

Steg 2

300 g selleri – 2 nypa salt – 2  äpplen – 10 g persilja – 4 msk gräddfil

Skala sellerin och riv den fint i strimlor. Salta selleristrimlorna och låt stå i 10 minuter. Skala äpplena, skär i små tärningar och lägg tillsammans med sellerin. Tvätta, torka och finhacka persiljan. Blanda gräddfilen med selleristrimlorna, äpplena och persiljan.

 

Steg 3

8 skiva rågbröd – Olivolja att ringla över

Strö olivolja över rågbrödsskivorna och grädda i ugnen på 180 °C i ca 8 minuter.

Recept-ID: 1185

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

8  sillfiléer – 1  lök – 5 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås4 msk rödbetsjuice – 2 msk socker – 2 msk dill

Rengör sillfiléerna och klappa dem torra. Skär löken i fina skivor. Blanda med Kikkoman sojasås, rödbetsjuice, socker och dillbladen. Marinera sillfiléerna i denna blandning i 4 timmar. Låt sedan sillfiléerna rinna av på hushållspapper.

 

300 g selleri – 2 nypa salt – 2  äpplen – 10 g persilja – 4 msk gräddfil

Skala sellerin och riv den fint i strimlor. Salta selleristrimlorna och låt stå i 10 minuter. Skala äpplena, skär i små tärningar och lägg tillsammans med sellerin. Tvätta, torka och finhacka persiljan. Blanda gräddfilen med selleristrimlorna, äpplena och persiljan.

 

8 skiva rågbröd – Olivolja att ringla över

Strö olivolja över rågbrödsskivorna och grädda i ugnen på 180 °C i ca 8 minuter.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.