Bakade brysselkål i apelsinsås
Krämigt potatismos serverat med rostade brysselkål omgivet av en sötsyrlig apelsinsås. Rätten är toppad med rostade sesamfrön och passar perfekt till lunch eller en lätt middag.
Ingredienser
Potatismos:
Brysselkål:
Apelsinsås:
Dessutom:
Förberedelse
Steg 1
Tvätta och skala potatisen, skär i fjärdedelar och koka i vatten med Kikkoman sojasås. Låt den kokta potatisen rinna av och tryck ut den i en kastrull genom en potatispress. Tillsätt vegansk gräddfil, mjölk och veganskt smör. Värm under omrörning tills smöret smält.
Steg 2
Tvätta och torka brysselkålen, putsa ändarna och halvera dem. Ringla över olivolja, blanda och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 180°C i 20 minuter.
Steg 3
Tvätta apelsinen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda apelsinjuicen, Kikkoman Ponzu Lemon, socker, pressad vitlök, riven ingefära, sesamolja och risvinäger. Blanda ihop och mixa tills det är slätt. Tillsätt det rivna apelsinskalet. Häll i en kastrull och värm tills det kokar. Avlägsna från värmen.
Steg 4
Blanda potatismjölet med vatten och tillsätt det till den varma såsen. Sjud i 3 minuter, rör om ofta, tills såsen tjocknar.
Steg 5
Överför den bakade brysselkålen till en skål. Häll över apelsinsåsen och blanda för att säkerställa att varje brysselkål är ordentligt täckt. Strö över sesamfrön.
Steg 6
Lägg den tillagade brysselkålen ovanpå potatismoset. Garnera med sesamfrön.
Tips:
Brysselkål tillagad på detta sätt smakar utmärkt som tillbehör till ris eller på rostat bröd. Det är också en utsökt fristående rätt.
Recept-ID: 1210
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer