Veganska pumpa- och morotsvåfflor med tempeh, champinjoner och spenat
Njut av en växtbaserad version av traditionella våfflor med dessa veganska våfflor av pumpa och morot. Perfekt för en rejäl, hälsosam lunch med en kryddig tempeh-kick.
Förberedelse
Steg 1
320 g naturlig vegansk yoghurt – 120 ml växtbaserad mjölk – 60 g pumpapuré – 1 morot – 150 g vetemjöl – 1 tsk bakpulver – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås
Riv moroten. Blanda yoghurten med den växtbaserade mjölken, pumpapuré, morot, mjöl, bakpulver och Kikkoman sojasås mindre salt.
Baka våfflorna med denna mix. Baka 2 eller 4 våfflor beroende på våffeljärnets storlek.
Steg 2
100 g tempeh – 100 g champinjoner – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 msk srirachasås – 1 ½ Kikkoman rostad sesamolja – 1 msk farinsocker
Skär tempehn i tärningar och kvarta svampen.
Blanda Kikkoman sojasås mindre salt, srirachasås, 1 matsked Kikkoman Sesamolja och sockret i en skål. Marinera tempehn i blandningen i 15 minuter.
Häll den återstående ½ matskeden Kikkoman Sesamolja i pannan. Tillsätt svampen och stek i 1 minut. Tillsätt tempehn med marinaden och fräs i 3 minuter.
Steg 3
½ msk Kikkoman rostad sesamolja – 1 vitlöksklyfta – 100 g spenat – ½ msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås
Hacka vitlöken och fräs den med spenat i Kikkoman sesamolja. Tillsätt Kikkoman sojasås mindre salt och blanda.
Steg 4
Lägg svampen med tempeh och spenat på de kokta våfflorna.
Tips:
Du kan också använda krämig tofu istället för tempeh.
Recept-ID: 1324
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer