Veganska pumpa- och morotsvåfflor med tempeh, champinjoner och spenat
Veganska pumpa- och morotsvåfflor med tempeh, champinjoner och spenat

Veganska pumpa- och morotsvåfflor med tempeh, champinjoner och spenat

Total tid35 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
10 Min.Tillagningstid
15 Min.Tid för marinering

Njut av en växtbaserad version av traditionella våfflor med dessa veganska våfflor av pumpa och morot. Perfekt för en rejäl, hälsosam lunch med en kryddig tempeh-kick.

Bra att veta: Den här rätten är ett av recepten i Meal Prep-serien. Du hittar även de andra två recepten här.

Ingredienser

2 Portioner
320 g
naturlig vegansk yoghurt
120 ml
växtbaserad mjölk
60 g
pumpapuré
1 
morot
150 g
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
100 g
tempeh
100 g
champinjoner
1 msk
sriracha
1 msk
farinsocker
1 
vitlöksklyfta
100 g
spenat
Näringsinnehåll (per portion):2939 kJ / 702 kcal
20 gFett
24 gProtein
97,7 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

320 g naturlig vegansk yoghurt – 120 ml växtbaserad mjölk – 60 g pumpapuré – 1  morot – 150 g vetemjöl – 1 tsk bakpulver – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Riv moroten. Blanda yoghurten med den växtbaserade mjölken, pumpapuré, morot, mjöl, bakpulver och Kikkoman sojasås mindre salt.

Baka våfflorna med denna mix. Baka 2 eller 4 våfflor beroende på våffeljärnets storlek.

Steg 2

100 g tempeh – 100 g champinjoner – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 msk srirachasås – 1 ½  Kikkoman rostad sesamolja1 msk farinsocker

Skär tempehn i tärningar och kvarta svampen.

Blanda Kikkoman sojasås mindre salt, srirachasås, 1 matsked Kikkoman Sesamolja och sockret i en skål. Marinera tempehn i blandningen i 15 minuter.

Häll den återstående ½ matskeden Kikkoman Sesamolja i pannan. Tillsätt svampen och stek i 1 minut. Tillsätt tempehn med marinaden och fräs i 3 minuter.

Steg 3

 ½ msk Kikkoman rostad sesamolja1  vitlöksklyfta – 100 g spenat –  ½ msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Hacka vitlöken och fräs den med spenat i Kikkoman sesamolja. Tillsätt Kikkoman sojasås mindre salt och blanda.

Steg 4

Lägg svampen med tempeh och spenat på de kokta våfflorna.

Tips:

Du kan också använda krämig tofu istället för tempeh.

Recept-ID: 1324

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

320 g naturlig vegansk yoghurt – 120 ml växtbaserad mjölk – 60 g pumpapuré – 1 morot – 150 g vetemjöl – 1 tsk bakpulver – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Riv moroten. Blanda yoghurten med den växtbaserade mjölken, pumpapuré, morot, mjöl, bakpulver och Kikkoman sojasås mindre salt.

Baka våfflorna med denna mix. Baka 2 eller 4 våfflor beroende på våffeljärnets storlek.

100 g tempeh – 100 g champinjoner – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 msk srirachasås – 1 ½ Kikkoman rostad sesamolja1 msk farinsocker

Skär tempehn i tärningar och kvarta svampen.

Blanda Kikkoman sojasås mindre salt, srirachasås, 1 matsked Kikkoman Sesamolja och sockret i en skål. Marinera tempehn i blandningen i 15 minuter.

Häll den återstående ½ matskeden Kikkoman Sesamolja i pannan. Tillsätt svampen och stek i 1 minut. Tillsätt tempehn med marinaden och fräs i 3 minuter.

½ msk Kikkoman rostad sesamolja1 vitlöksklyfta – 100 g spenat – ½ msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Hacka vitlöken och fräs den med spenat i Kikkoman sesamolja. Tillsätt Kikkoman sojasås mindre salt och blanda.

Lägg svampen med tempeh och spenat på de kokta våfflorna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.