Kryddstark wok med nötkött

4,3 3 Betyg
Total tid 25 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Kryddstarkt nötkött med en blandning av paprika, morot, pak choi och ärtor marinerad i Kikkoman sojasås med en touch av sambal oelek eller Kikkoman Kimchi chilisås, serverad med koriander och sesamfrön.

Ingredienser

2 Portioner
250 g
nötkött (filé, ryggbiff eller ribeye)
1 
ägg
4 msk
vatten
1 tsk
socker
 ½ tsk
potatismjöl
4 
vitlöksklyftor
10 g
ingefära
50 g
röd paprika
50 g
morot
50 g
rödlök
100 g
pak choi
4 msk
olja
50 g
gröna ärtor
2 ½ msk
koriander
1 tsk
sesamfrön
Näringsinnehåll (per portion): 1650 kJ  /  394 kcal
19,5 g Fett
33,9 g Protein
19,9 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1217_Recipe_page_Beef-with-vegetables_Soy-sauce_Step1_ALT.jpg

250 g nötkött (filé, ryggbiff eller ribeye) – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ msk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi1  ägg

Skiva nötköttet i tunna strimlor. Marinera med en portion Kikkoman sojasås och sambal oelek (eller Kikkoman Kimchi chilisås), och tillsätt ägget. Blanda väl. Ställ åt sidan i 5 minuter.

Steg 2

3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås4 msk vatten – 1 tsk socker –  ½ tsk potatismjöl – 1 ½ msk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi

Blanda Kikkoman sojasås med vatten och socker i en skål, tillsätt potatismjölet och resterande sambal oelek (eller Kikkoman Kimchi chilisås).

Steg 3

4  vitlöksklyftor – 10 g ingefära – 50 g röd paprika – 50 g morot – 50 g rödlök – 100 g pak choi

Finhacka vitlök och ingefära. Skiva paprikan och moroten i strimlor. Skär rödlöken och pak choi i större bitar.

Steg 4

4 msk olja – 50 g gröna ärtor – 2 ½ msk koriander – 1 tsk sesamfrön

Hetta upp oljan i en panna. Tillsätt grönsakerna snabbt, en efter en: börja med vitlöken och ingefäran och fräs i 1 minut. Tillsätt rödlöken och moroten och fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt det skivade nötköttet och fräs i 2-3 minuter. Tillsätt såsen från steg 2 och de återstående grönsakerna, inklusive de gröna ärtorna, och blanda. Strö över koriander och sesamfrön.

Tip:

Du kan använda valfritt kött, fisk eller skaldjur till denna maträtt.

Denna rätt kan ätas med ris.

 

Recept-ID: 1217

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

1217_Recipe_page_Beef-with-vegetables_Soy-sauce_Step1_ALT.jpg

250 g nötkött (filé, ryggbiff eller ribeye) – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ msk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi1  ägg

Skiva nötköttet i tunna strimlor. Marinera med en portion Kikkoman sojasås och sambal oelek (eller Kikkoman Kimchi chilisås), och tillsätt ägget. Blanda väl. Ställ åt sidan i 5 minuter.

3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås4 msk vatten – 1 tsk socker –  ½ tsk potatismjöl – 1 ½ msk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi

Blanda Kikkoman sojasås med vatten och socker i en skål, tillsätt potatismjölet och resterande sambal oelek (eller Kikkoman Kimchi chilisås).

4  vitlöksklyftor – 10 g ingefära – 50 g röd paprika – 50 g morot – 50 g rödlök – 100 g pak choi

Finhacka vitlök och ingefära. Skiva paprikan och moroten i strimlor. Skär rödlöken och pak choi i större bitar.

4 msk olja – 50 g gröna ärtor – 2 ½ msk koriander – 1 tsk sesamfrön

Hetta upp oljan i en panna. Tillsätt grönsakerna snabbt, en efter en: börja med vitlöken och ingefäran och fräs i 1 minut. Tillsätt rödlöken och moroten och fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt det skivade nötköttet och fräs i 2-3 minuter. Tillsätt såsen från steg 2 och de återstående grönsakerna, inklusive de gröna ärtorna, och blanda. Strö över koriander och sesamfrön.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.