Kryddstark wok med nötkött
Kryddstark wok med nötkött

Kryddstark wok med nötkött

4,7 65 Betyg
Total tid 25 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Kryddstarkt nötkött med en blandning av paprika, morot, pak choi och ärtor marinerad i Kikkoman sojasås med en touch av sambal oelek eller Kikkoman Kimchi chilisås, serverad med koriander och sesamfrön.

Ingredienser

2 Portioner
250 g
nötkött (filé, ryggbiff eller ribeye)
1 
ägg
4 msk
vatten
1 tsk
socker
 ½ tsk
potatismjöl
4 
vitlöksklyftor
10 g
ingefära
50 g
röd paprika
50 g
morot
50 g
rödlök
100 g
pak choi
4 msk
olja
50 g
gröna ärtor
2 ½ msk
koriander
1 tsk
sesamfrön
Näringsinnehåll (per portion):1.650 kJ / 394 kcal
19,5 gFett
33,9 gProtein
19,9 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1217_Recipe_page_Beef-with-vegetables_Soy-sauce_Step1_ALT.jpg

250 g nötkött (filé, ryggbiff eller ribeye) – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi1  ägg

Skiva nötköttet i tunna strimlor. Marinera med en portion Kikkoman sojasås och sambal oelek (eller Kikkoman Kimchi chilisås), och tillsätt ägget. Blanda väl. Ställ åt sidan i 5 minuter.

Steg 2

3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås4 msk vatten – 1 tsk socker –  ½ tsk potatismjöl – 1 ½ msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi

Blanda Kikkoman sojasås med vatten och socker i en skål, tillsätt potatismjölet och resterande sambal oelek (eller Kikkoman Kimchi chilisås).

Steg 3

4  vitlöksklyftor – 10 g ingefära – 50 g röd paprika – 50 g morot – 50 g rödlök – 100 g pak choi

Finhacka vitlök och ingefära. Skiva paprikan och moroten i strimlor. Skär rödlöken och pak choi i större bitar.

Steg 4

4 msk olja – 50 g gröna ärtor – 2 ½ msk koriander – 1 tsk sesamfrön

Hetta upp oljan i en panna. Tillsätt grönsakerna snabbt, en efter en: börja med vitlöken och ingefäran och fräs i 1 minut. Tillsätt rödlöken och moroten och fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt det skivade nötköttet och fräs i 2-3 minuter. Tillsätt såsen från steg 2 och de återstående grönsakerna, inklusive de gröna ärtorna, och blanda. Strö över koriander och sesamfrön.

Tip:

Du kan använda valfritt kött, fisk eller skaldjur till denna maträtt.

Denna rätt kan ätas med ris.

 

Recept-ID: 1217

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu
1217_Recipe_page_Beef-with-vegetables_Soy-sauce_Step1_ALT.jpg

250 g nötkött (filé, ryggbiff eller ribeye) – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi1 ägg

Skiva nötköttet i tunna strimlor. Marinera med en portion Kikkoman sojasås och sambal oelek (eller Kikkoman Kimchi chilisås), och tillsätt ägget. Blanda väl. Ställ åt sidan i 5 minuter.

3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås4 msk vatten – 1 tsk socker – ½ tsk potatismjöl – 1 ½ msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi

Blanda Kikkoman sojasås med vatten och socker i en skål, tillsätt potatismjölet och resterande sambal oelek (eller Kikkoman Kimchi chilisås).

4 vitlöksklyftor – 10 g ingefära – 50 g röd paprika – 50 g morot – 50 g rödlök – 100 g pak choi

Finhacka vitlök och ingefära. Skiva paprikan och moroten i strimlor. Skär rödlöken och pak choi i större bitar.

4 msk olja – 50 g gröna ärtor – 2 ½ msk koriander – 1 tsk sesamfrön

Hetta upp oljan i en panna. Tillsätt grönsakerna snabbt, en efter en: börja med vitlöken och ingefäran och fräs i 1 minut. Tillsätt rödlöken och moroten och fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt det skivade nötköttet och fräs i 2-3 minuter. Tillsätt såsen från steg 2 och de återstående grönsakerna, inklusive de gröna ärtorna, och blanda. Strö över koriander och sesamfrön.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.