Kryddstark wok med nötkött
Kryddstarkt nötkött med en blandning av paprika, morot, pak choi och ärtor marinerad i Kikkoman sojasås med en touch av sambal oelek eller Kikkoman Kimchi chilisås, serverad med koriander och sesamfrön.
Förberedelse
Steg 1
250 g nötkött (filé, ryggbiff eller ribeye) – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – ½ msk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi – 1 ägg
Skiva nötköttet i tunna strimlor. Marinera med en portion Kikkoman sojasås och sambal oelek (eller Kikkoman Kimchi chilisås), och tillsätt ägget. Blanda väl. Ställ åt sidan i 5 minuter.
Steg 2
3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 4 msk vatten – 1 tsk socker – ½ tsk potatismjöl – 1 ½ msk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi
Blanda Kikkoman sojasås med vatten och socker i en skål, tillsätt potatismjölet och resterande sambal oelek (eller Kikkoman Kimchi chilisås).
Steg 3
4 vitlöksklyftor – 10 g ingefära – 50 g röd paprika – 50 g morot – 50 g rödlök – 100 g pak choi
Finhacka vitlök och ingefära. Skiva paprikan och moroten i strimlor. Skär rödlöken och pak choi i större bitar.
Steg 4
4 msk olja – 50 g gröna ärtor – 2 ½ msk koriander – 1 tsk sesamfrön
Hetta upp oljan i en panna. Tillsätt grönsakerna snabbt, en efter en: börja med vitlöken och ingefäran och fräs i 1 minut. Tillsätt rödlöken och moroten och fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt det skivade nötköttet och fräs i 2-3 minuter. Tillsätt såsen från steg 2 och de återstående grönsakerna, inklusive de gröna ärtorna, och blanda. Strö över koriander och sesamfrön.
Tip:
Du kan använda valfritt kött, fisk eller skaldjur till denna maträtt.
Denna rätt kan ätas med ris.
Recept-ID: 1217
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer