Japanska köttbullar med ponzu

Ingredienser

4 Portioner
 ½ 
gul lök, finhackad
2 ½ msk
vegetabilisk olja
250 g
nötfärs
250 g
fläskfärs
1 
vitlöksklyfta, krossad
2 msk
mjölk
1 
stort ägg
nymalen svartpeppar

Sås:

1 tsk
strösocker

Till garnering:

1 
salladslök, finhackad

Förberedelse

Steg 1

Hetta upp 1 tsk olja i en panna på medelhög värme. Tillsätt och fräs den finhackade löken gyllenbrun och låt den sedan svalna.

Steg 2

Blanda köttfärsen, den brynta löken, ströbrödet, mjölken, ägget, Kikkoman Naturligt bryggd sojasås och peppar väl i en stor skål. Ställ massan i kylskåpet i minst 30 minuter.

Steg 3

Rör ihop Kikkoman Ponzu citrus sojasås, Kikkoman Naturligt bryggd sojasås – 43 % lägre salthalt och socker i en skål och ställ undan.

Steg 4

Forma runda köttbullar och hetta upp 1½ msk olja i en panna på medelhög värme. Bryn köttbullarna runtom i ca 3–4 minuter. Sätt sedan ned värmen och stek i 4–5 minuter till tills köttbullarna är färdiga. Häll över såsen, låt koka upp och låt köttbullarna småsteka under lock ett par minuter till. Ta upp köttbullarna ur pannan och låt såsen koka ihop lite.

Steg 5

Garnera köttbullarna med den hackade salladslöken och servera med såsen och grönsaker som tillbehör.

Recept-ID: 300

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Hetta upp 1 tsk olja i en panna på medelhög värme. Tillsätt och fräs den finhackade löken gyllenbrun och låt den sedan svalna.

Blanda köttfärsen, den brynta löken, ströbrödet, mjölken, ägget, Kikkoman Naturligt bryggd sojasås och peppar väl i en stor skål. Ställ massan i kylskåpet i minst 30 minuter.

Rör ihop Kikkoman Ponzu citrus sojasås, Kikkoman Naturligt bryggd sojasås – 43 % lägre salthalt och socker i en skål och ställ undan.

Forma runda köttbullar och hetta upp 1½ msk olja i en panna på medelhög värme. Bryn köttbullarna runtom i ca 3–4 minuter. Sätt sedan ned värmen och stek i 4–5 minuter till tills köttbullarna är färdiga. Häll över såsen, låt koka upp och låt köttbullarna småsteka under lock ett par minuter till. Ta upp köttbullarna ur pannan och låt såsen koka ihop lite.

Garnera köttbullarna med den hackade salladslöken och servera med såsen och grönsaker som tillbehör.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.