Japanska köttbullar med ponzu
Förberedelse
Steg 1
Hetta upp 1 tsk olja i en panna på medelhög värme. Tillsätt och fräs den finhackade löken gyllenbrun och låt den sedan svalna.
Steg 2
Blanda köttfärsen, den brynta löken, ströbrödet, mjölken, ägget, Kikkoman Naturligt bryggd sojasås och peppar väl i en stor skål. Ställ massan i kylskåpet i minst 30 minuter.
Steg 3
Rör ihop Kikkoman Ponzu citrus sojasås, Kikkoman Naturligt bryggd sojasås – 43 % lägre salthalt och socker i en skål och ställ undan.
Steg 4
Forma runda köttbullar och hetta upp 1½ msk olja i en panna på medelhög värme. Bryn köttbullarna runtom i ca 3–4 minuter. Sätt sedan ned värmen och stek i 4–5 minuter till tills köttbullarna är färdiga. Häll över såsen, låt koka upp och låt köttbullarna småsteka under lock ett par minuter till. Ta upp köttbullarna ur pannan och låt såsen koka ihop lite.
Steg 5
Garnera köttbullarna med den hackade salladslöken och servera med såsen och grönsaker som tillbehör.
Recept-ID: 300
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer