

Biffar i rik tomat-sojasås
Doftande nötköttsbiffar kryddade med kanel, spiskummin och färska örter, sjudna i en syrlig tomatsås med lime. Serveras med couscous, yoghurt och pinjenötter, en värmande rätt full av mellanösternkaraktär.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1

300 g nötfärs – 1 finhackad – 1 vitlöksklyfta, finhackad – ¼ tsk chilipulver – ½ tsk malen muskotnöt – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk hackad persilja – 1 msk hackade myntablad – 2 msk olivolja till stekning
Blanda lök, vitlök, chilipulver, muskotnöt, Kikkoman Sojasås, persilja och mynta med nötfärsen för hand i en skål. Forma blandningen till 6 ovala biffar. Värm olivoljan i en stekpanna och stek biffarna tills de är brynta på alla sidor.
Steg 2

250 ml avsilade tomater – 1 tsk malen kanel – ½ tsk malen spiskummin – ¼ tsk chilipulver – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Ta upp biffarna ur pannan. Tillsätt de avsilade tomaterna i pannan tillsammans med koksaften. Rör i kanel, spiskummin, chilipulver och Kikkoman sojasås. Täck över och låt sjuda i cirka 15 minuter.
Steg 3

1 lime – 200 g couscous eller ris (okokt) – 2 msk naturell yoghurt – 1 msk hackad persilja – 20 g pinjenötter
Riv skalet och pressa saften från en halv lime i kastrullen från steg 2 och rör om. Lägg tillbaka biffarna, täck över och låt sjuda i 10–15 minuter så att de blir genomvärmda. Servera med ris eller couscous, (koka riset eller couscousen enligt anvisningarna på förpackningen). Addera en sked yoghurt och strö över persilja och pinjenötter. Garnera med klyftor av den återstående halva limen.
Tips
Du kan förbereda biffarna i förväg och värma upp igen innan servering – detta fördjupar smaken. För en variation kan du prova att använda lammfärs istället för nötfärs. De passar perfekt med tabbouleh eller grillade grönsaker.
Recept-ID: 1623
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer















