

Chokladmousse med espresso och apelsin
En luftig mörk choklad- och espressomousse, berikad med en nypa Kikkoman sojasås för en subtil, pikant twist. Toppad med apelsinskal, kanel och riven choklad för en njutbar men elegant avslutning på vilken festmåltid som helst.
Förberedelse
Steg 1

60 g mörk choklad (85 % kakao), smält – 30 ml espresso – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Blanda den smälta mörka chokladen, espresson och Kikkoman sojasås i en medelstor skål. Blanda tills det är slätt.
Steg 2

1 stor äggula – ½ tsk malen kanel – ½ apelsin, för skal
Tillsätt äggulan, kanelen och skalet från den halva apelsinen till chokladblandningen. Rör om tills allt är väl blandat och ställ sedan åt sidan.
Steg 3

80 ml vispgrädde, kyld – 1 stor äggvita – 1 tsk socker
Vispa grädden i en separat, kyld skål tills det bildas styva toppar. Vispa äggvitan med sockret till ett styvt skum i en annan ren skål. Rör ner en tredjedel av den vispade grädden i chokladblandningen för att lösa upp den och vänd sedan försiktigt ner resten. Vänd slutligen ner de vispade äggvitorna tills inga vita ränder kvarstår.
Steg 4

½ apelsin, skivad, till dekoration – 1 tsk malen kanel – 1 tsk riven mörk choklad
Fördela moussen i två glas eller skålar. Låt stå kallt i kylskåpet i minst 2 timmar, eller tills den stelnat. Servera toppad med apelsinklyftorna, lite kanel och den rivna chokladen.
Recept-ID: 1613
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer













