

Krämig soppa med brysselkål och potatis
En len, värmande blandning av brysselkål och potatis med rökt bacon och en skvätt Kikkoman sojasås för extra djup. Toppad med krispiga valnötter och en snurr av crème fraîche för en festlig och elegant förrätt.
Ingredienser
Soppa:
Garnering:
Förberedelse
Steg 1

200 g brysselkål – 150 g potatis – 80 g rotselleri – 40 g lök – 1 vitlöksklyfta – 2 msk olivolja – 60 g rökt bacon, tärnat – 15 g smör – 700 ml grönsaksbuljong – 1 ½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – ½ msk hackad färsk timjan – ¼ tsk malen muskotnöt – ½ tsk nymalen svartpeppar – 80 ml vispgrädde
Dela brysselkålen i halvor, skala och tärna potatis, rotselleri och lök. Hacka vitlöken fint. Värm olivoljan i en kastrull och stek baconet tills det är krispigt, ställ sedan åt sidan. Tillsätt smöret i pannan och fräs lök, vitlök, brysselkål, potatis och rotselleri kort. Häll i buljongen och tillsätt Kikkoman sojasås, timjan, muskotnöt och peppar. Koka tills grönsakerna är mjuka, mixa sedan tills det är slätt. Rör i grädde och bacon.
Steg 2

20 g valnötter – 2 msk crème fraîche – 1 msk olivolja – 1 tsk timjanblad
Rosta valnötterna i en torr panna och hacka dem grovt. Häll soppan i skålar och toppa sedan med en sked crème fraîche, en nypa valnötter, en skvätt olivolja och några timjanblad.
Tips
Frysta brysselkål kan också användas – tillsätt dem bara 10 minuter innan tillagningen är klar. Du kan justera soppans tjocklek genom att tillsätta mer eller mindre buljong.
Recept-ID: 1614
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer













