Krämig soppa med brysselkål och potatis
Krämig soppa med brysselkål och potatis

Krämig soppa med brysselkål och potatis

5 1 Betyg
Total tid 25 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

En len, värmande blandning av brysselkål och potatis med rökt bacon och en skvätt Kikkoman sojasås för extra djup. Toppad med krispiga valnötter och en snurr av crème fraîche för en festlig och elegant förrätt.

Ingredienser

2 Portioner

Soppa:

200 g
brysselkål
150 g
potatis
80 g
rotselleri
40 g
lök
1 
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
60 
rökt bacon, tärnat
15 g
smör
700 ml
grönsaksbuljong
 ½ msk
hackad färsk timjan
 ¼ tsk
malen muskotnöt
 ½ tsk
nymalen svartpeppar
80 ml
vispgrädde

Garnering:

20 g
valnötter
2 msk
crème fraîche
1 msk
olivolja
1 tsk
timjanblad
Näringsinnehåll (per portion):3.134 kJ / 749 kcal
59 gFett
22 gProtein
59 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

200 g brysselkål – 150 g potatis – 80 g rotselleri – 40 g lök – 1  vitlöksklyfta – 2 msk olivolja – 60 g rökt bacon, tärnat – 15 g smör – 700 ml grönsaksbuljong – 1 ½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ msk hackad färsk timjan –  ¼ tsk malen muskotnöt –  ½ tsk nymalen svartpeppar – 80 ml vispgrädde

Dela brysselkålen i halvor, skala och tärna potatis, rotselleri och lök. Hacka vitlöken fint. Värm olivoljan i en kastrull och stek baconet tills det är krispigt, ställ sedan åt sidan. Tillsätt smöret i pannan och fräs lök, vitlök, brysselkål, potatis och rotselleri kort. Häll i buljongen och tillsätt Kikkoman sojasås, timjan, muskotnöt och peppar. Koka tills grönsakerna är mjuka, mixa sedan tills det är slätt. Rör i grädde och bacon.

Steg 2

20 g valnötter – 2 msk crème fraîche – 1 msk olivolja – 1 tsk timjanblad

Rosta valnötterna i en torr panna och hacka dem grovt. Häll soppan i skålar och toppa sedan med en sked crème fraîche, en nypa valnötter, en skvätt olivolja och några timjanblad.

Tips

Frysta brysselkål kan också användas – tillsätt dem bara 10 minuter innan tillagningen är klar. Du kan justera soppans tjocklek genom att tillsätta mer eller mindre buljong.

Recept-ID: 1614

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

200 g brysselkål – 150 g potatis – 80 g rotselleri – 40 g lök – 1 vitlöksklyfta – 2 msk olivolja – 60 g rökt bacon, tärnat – 15 g smör – 700 ml grönsaksbuljong – 1 ½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ msk hackad färsk timjan – ¼ tsk malen muskotnöt – ½ tsk nymalen svartpeppar – 80 ml vispgrädde

Dela brysselkålen i halvor, skala och tärna potatis, rotselleri och lök. Hacka vitlöken fint. Värm olivoljan i en kastrull och stek baconet tills det är krispigt, ställ sedan åt sidan. Tillsätt smöret i pannan och fräs lök, vitlök, brysselkål, potatis och rotselleri kort. Häll i buljongen och tillsätt Kikkoman sojasås, timjan, muskotnöt och peppar. Koka tills grönsakerna är mjuka, mixa sedan tills det är slätt. Rör i grädde och bacon.

20 g valnötter – 2 msk crème fraîche – 1 msk olivolja – 1 tsk timjanblad

Rosta valnötterna i en torr panna och hacka dem grovt. Häll soppan i skålar och toppa sedan med en sked crème fraîche, en nypa valnötter, en skvätt olivolja och några timjanblad.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.