

Festlig bohemisk soppa med sojasås
En festlig kalkonbuljong med morot, rotselleri och purjolök, berikad med Kikkoman sojasås och doftande kryddor. Serverad med nudlar och svamp, är denna tröstande soppa en värmande mittpunkt på vilket vinterbord som helst.
Ingredienser
Valfritt:
Förberedelse
Steg 1

1 morot – 1 bit rotselleri – 1 liten lök – 1 purjolök – 1 kalkonlår, ca 1,2 kg – 2 lagerblad – 2 enbär – ¼ svartpepparkorn – 4 kryddpeppar – ¼ tsk kumminfrön – 4 kvistar mejram – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Tärna moroten, rotsellerin och löken. Skiva purjolöken i tunna ringar. Lägg grönsakerna och kalkonlåret i en stor kastrull med 1½ liter vatten och koka upp. Tillsätt lagerblad, enbär, pepparkorn, kryddpeppar, kummin, mejram och Kikkoman sojasås. Täck över och låt sjuda försiktigt i ca 1½ timme.
Steg 2

10 g torkade karljohanssvampar – 1 morot – 50 g soppnudlar (t.ex. vermicelli eller stjärnnudlar) – ¼ knippe knippe bladpersilja
Blötlägg karljohanssvamparna enligt anvisningarna på förpackningen och hacka dem sedan fint. Tärna eller skiva moroten tunt, skär ut stjärnor om du vill, och blanchera dem om så önskas. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka persiljan fint.
Steg 3

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – ¼ tsk malen muskotnöt – 1 tsk citronjuice – ¼ tsk nymalen peppar – ca 100 g gräddfil
Ta upp kalkonlåret ur buljongen, ta bort köttet från benet och skär det i små tärningar. Sila buljongen och krydda sedan med Kikkoman sojasås, muskotnöt, citronjuice och peppar. Fördela nudlar, kött, karljohanssvampar och morot i soppskålar. Häll över den varma buljongen, strö över persilja och tillsätt eventuellt en klick gräddfil.
Tips
Smaksätt soppan med lite saffran för en förfinad touch. För en krämig version, gör en lätt roux och vispa i buljongen. Eventuellt överblivet kött kan frysas in för senare användning.
Recept-ID: 1617
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer












