Turkisk soppa med röda linser och morot
Turkisk soppa med röda linser och morot

Turkisk soppa med röda linser och morot

5 3 Betyg
Total tid 35 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid

En tröstande soppa med röda linser, morötter, potatis och vitlök, sjuden med kryddor och tomatpuré. Kikkoman sojasås ger ett rikt umamidjup, medan mynta, persilja, chili och citron ger en fräsch och livfull avslutning.

Ingredienser

2 Portioner

Soppa:

80 g
lök
100 g
potatis
80 g
morötter
2 
vitlöksklyftor
4 msk
olivolja
10 g
smör
 ½ tsk
malen spiskummin
 ½ tsk
malen koriander
 ½ tsk
sött paprikapulver
 ¼ tsk
chilipulver
2 tsk
tomatpuré
100 g
röda linser
700 ml
grönsaksbuljong
 ½ tsk
torkad mynta

Till servering:

 ½ tsk
chiliflingor
2 msk
hackad persilja
2 
pitabröd
2 
citronklyftor
Näringsinnehåll (per portion):2.676 kJ / 640 kcal
27 gFett
21 gProtein
79 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

80 g lök – 100  potatis – 80 g morot – 2  vitlöksklyftor

Skala och tärna löken, potatisen och morötterna, hacka sedan vitlöken fint.

Steg 2

2 msk olivolja – 10 g smör –  ½ tsk malen spiskummin –  ½ tsk malen koriander –  ½ tsk sött paprikapulver –  ¼ tsk chilipulver – 2 tsk tomatpuré – 100 g röda linser – 700 ml grönsaksbuljong – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ tsk torkad mynta

Fräs löken i olivoljan och smöret, tillsätt sedan potatis och morötter. Stek kort, tillsätt sedan vitlök, spiskummin, koriander, sött paprikapulver, chilipulver och tomatpuré och fräs en stund till. Skölj linserna under kallt vatten och lägg dem sedan i pannan. Häll i buljongen, tillsätt Kikkoman sojasås och koka tills grönsakerna är mjuka. Mot slutet av tillagningen, tillsätt myntan och mixa tills det blivit slätt.

Steg 3

2 msk olivolja –  ½ tsk chiliflingor – 2 msk hackad persilja – 2  pitabröd – 2  citronklyftor

Häll upp soppan i skålar. Värm olivoljan i en stekpanna, tillsätt chiliflingorna och fräs kort. Ringla chilioljan över soppan, strö över persiljan och servera med pitabrödet och citronklyftorna.

Tips

Du kan justera soppans tjocklek genom att tillsätta mer eller mindre buljong.

Recept-ID: 1621

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

80 g lök – 100 potatis – 80 g morot – 2 vitlöksklyftor

Skala och tärna löken, potatisen och morötterna, hacka sedan vitlöken fint.

2 msk olivolja – 10 g smör – ½ tsk malen spiskummin – ½ tsk malen koriander – ½ tsk sött paprikapulver – ¼ tsk chilipulver – 2 tsk tomatpuré – 100 g röda linser – 700 ml grönsaksbuljong – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ tsk torkad mynta

Fräs löken i olivoljan och smöret, tillsätt sedan potatis och morötter. Stek kort, tillsätt sedan vitlök, spiskummin, koriander, sött paprikapulver, chilipulver och tomatpuré och fräs en stund till. Skölj linserna under kallt vatten och lägg dem sedan i pannan. Häll i buljongen, tillsätt Kikkoman sojasås och koka tills grönsakerna är mjuka. Mot slutet av tillagningen, tillsätt myntan och mixa tills det blivit slätt.

2 msk olivolja – ½ tsk chiliflingor – 2 msk hackad persilja – 2 pitabröd – 2 citronklyftor

Häll upp soppan i skålar. Värm olivoljan i en stekpanna, tillsätt chiliflingorna och fräs kort. Ringla chilioljan över soppan, strö över persiljan och servera med pitabrödet och citronklyftorna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.