

Turkisk soppa med röda linser och morot
En tröstande soppa med röda linser, morötter, potatis och vitlök, sjuden med kryddor och tomatpuré. Kikkoman sojasås ger ett rikt umamidjup, medan mynta, persilja, chili och citron ger en fräsch och livfull avslutning.
Ingredienser
Soppa:
Till servering:
Förberedelse
Steg 1

80 g lök – 100 potatis – 80 g morot – 2 vitlöksklyftor
Skala och tärna löken, potatisen och morötterna, hacka sedan vitlöken fint.
Steg 2

2 msk olivolja – 10 g smör – ½ tsk malen spiskummin – ½ tsk malen koriander – ½ tsk sött paprikapulver – ¼ tsk chilipulver – 2 tsk tomatpuré – 100 g röda linser – 700 ml grönsaksbuljong – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – ½ tsk torkad mynta
Fräs löken i olivoljan och smöret, tillsätt sedan potatis och morötter. Stek kort, tillsätt sedan vitlök, spiskummin, koriander, sött paprikapulver, chilipulver och tomatpuré och fräs en stund till. Skölj linserna under kallt vatten och lägg dem sedan i pannan. Häll i buljongen, tillsätt Kikkoman sojasås och koka tills grönsakerna är mjuka. Mot slutet av tillagningen, tillsätt myntan och mixa tills det blivit slätt.
Steg 3

2 msk olivolja – ½ tsk chiliflingor – 2 msk hackad persilja – 2 pitabröd – 2 citronklyftor
Häll upp soppan i skålar. Värm olivoljan i en stekpanna, tillsätt chiliflingorna och fräs kort. Ringla chilioljan över soppan, strö över persiljan och servera med pitabrödet och citronklyftorna.
Tips
Du kan justera soppans tjocklek genom att tillsätta mer eller mindre buljong.
Recept-ID: 1621
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer















