

Grönkålssallad med rostade rödbetor och fetaost
En livfull sallad inspirerad av Mellanöstern med rostade rödbetor och grönkål, söta russin och en explosion av granatäpple. Toppad med valnötter, fetaost och en timjan-sojadressing, är det en färgglad höjdpunkt för alla festliga sammankomster.
Förberedelse
Steg 1

80 g grönkål – 1 knippe knippe persilja – 2 rödbetor – 1 granatäpple – 3 msk russin – 30 valnötter – 50 g fetaost
Tvätta grönkålen, hacka den grovt tillsammans med persiljan. Rosta rödbetorna: slå in dem i aluminiumfolie och grädda i 200 °C i en timme eller tills de är mjuka. Ta bort skalet, låt dem svalna och skär dem i stora tärningar. Blanda med persilja, grönkål, russin, granatäpplekärnor, valnötter och smulad fetaost.
Steg 2

1 msk olivolja – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk agavesirap – 1 msk citronsaft – 1 tsk torkad timjan – 1 tsk malen spiskummin
Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen precis innan servering.
Tips
Om du vill spara tid kan du också använda tillagade rödbetor. Du kan också byta ut russinen mot torkade tranbär eller valnötterna mot pekannötter.
Recept-ID: 1622
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer















