Grönkålssallad med rostade rödbetor och fetaost
Grönkålssallad med rostade rödbetor och fetaost

Grönkålssallad med rostade rödbetor och fetaost

2 1 Betyg
Total tid 8 Min.
8 Min. Tid för förberedelse

En livfull sallad inspirerad av Mellanöstern med rostade rödbetor och grönkål, söta russin och en explosion av granatäpple. Toppad med valnötter, fetaost och en timjan-sojadressing, är det en färgglad höjdpunkt för alla festliga sammankomster.

Ingredienser

2 Portioner
80 g
grönkål
1 knippe
knippe persilja
2 
rödbetor
1 
granatäpple
3 msk
russin
30 g
valnötter
50 g
fetaost
1 msk
olivolja
1 msk
agavesirap
1 msk
citronsaft
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
malen spiskummin
Näringsinnehåll (per portion):1.139 kJ / 272 kcal
6,7 gFett
7,5 gProtein
44 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

80 g grönkål – 1 knippe knippe persilja – 2  rödbetor – 1  granatäpple – 3 msk russin – 30  valnötter – 50 g fetaost

Tvätta grönkålen, hacka den grovt tillsammans med persiljan. Rosta rödbetorna: slå in dem i aluminiumfolie och grädda i 200 °C  i en timme eller tills de är mjuka. Ta bort skalet, låt dem svalna och skär dem i stora tärningar. Blanda med persilja, grönkål, russin, granatäpplekärnor, valnötter och smulad fetaost.

Steg 2

1 msk olivolja – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk agavesirap – 1 msk citronsaft – 1 tsk torkad timjan – 1 tsk malen spiskummin

Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen precis innan servering.

Tips

Om du vill spara tid kan du också använda tillagade rödbetor. Du kan också byta ut russinen mot torkade tranbär eller valnötterna mot pekannötter.

Recept-ID: 1622

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

80 g grönkål – 1 knippe knippe persilja – 2 rödbetor – 1 granatäpple – 3 msk russin – 30 valnötter – 50 g fetaost

Tvätta grönkålen, hacka den grovt tillsammans med persiljan. Rosta rödbetorna: slå in dem i aluminiumfolie och grädda i 200 °C  i en timme eller tills de är mjuka. Ta bort skalet, låt dem svalna och skär dem i stora tärningar. Blanda med persilja, grönkål, russin, granatäpplekärnor, valnötter och smulad fetaost.

1 msk olivolja – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk agavesirap – 1 msk citronsaft – 1 tsk torkad timjan – 1 tsk malen spiskummin

Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen precis innan servering.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.