

Vegetarisk Maki Sushi – på tre sätt
En twist på traditionell japansk maki sushi: här är några moderna maki sushirullar på 3 olika sätt! Varje makirulle har en ny vegetarisk fyllning som får dig att komma tillbaka för mer.
Ingredienser
Vegetarisk Maki Sushi med gröna bönor och morötter
Vegetarisk Maki Sushi med selleri
Marinad för sellerin
Vegetarisk Maki Sushi med äpple och rödbeta
För rödbetsmarinaden:
Till serviring:
Förberedelse
Steg 1
Vegetarisk Maki Sushi med gröna bönor och morötter
- Koka bönorna i kokande saltat vatten i cirka 2 minuter och låt svalna.
- Skala moroten och skär den i tunna strimlor.
- Lägg ½ noriark på sushimattan.
- Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
- Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan också utelämnas).
- Lägg bönor och morotsstrimlor på längden längs mitten av sushiriset.
- Bred den hackade mandeln över riset och droppa över Kikkoman sesamdressing**.
- Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
- Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.
Steg 2
Vegetarisk Maki Sushi med selleri
- Skär sellerin i strimlor (ca 10 cm).
- Låt selleristrimlorna dra med 2 g salt i en skål i cirka 10 minuter. Torka sellerin torr med hushållspapper.
- För marinaden, blanda Kikkoman sojasås, ingefära och socker i en skål och låt sellerin marinera i ca 30 minuter.
- Torka sellerin lätt med hushållspapper.
- Lägg ½ noriark på sushimattan.
- Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
- Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan också utelämnas).
- Lägg den marinerade sellerin på längden längs mitten av sushiriset.
- Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
- Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.
Steg 3
Vegetarisk Maki Sushi med äpple och rödbeta
- För marinaden, blanda jordnötssmör, Kikkoman sojasås och socker.
- Skär rödbetan i strimlor, blanda med marinaden och marinera i cirka 20 minuter.
- Skär äpplet i strimlor.
- Lägg ½ noriark på sushimattan.
- Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
- Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan också utelämnas).
- Lägg 3 marinerade rödbetsstrimlor, äppelstrimlor och myntablad på längden längs mitten av sushiriset.
- Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
- Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.
Tips:
När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.
Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)
- 450 g (540 ml) japanskt ris
- 450 ml vatten
Koka riset och smaka sedan av med
- 100 ml Kikkoman krydda för sushiris
alternativt:
- 70 ml risvinäger
- 30 g socker
- 15 g salt
Recept-ID: 941
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer