Svamp- och grönsaksfyllda bao-bröd

Total tid 100 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid
60 Min. Vilotid

Läckra, mjuka bao-bröd fyllda med en smakrik blandning av grönsaker och svamp. Marinerade i Kikkoman naturligt bryggd sojasås med en hint av Kikkoman Kimchi Chili Sauce, denna bao är ett kulinariskt "wow" till frukost eller en fräsch middag!

Ingredienser

2 Portioner
150 g
mjöl
1 ½ tsk
snabbjäst
1 tsk
socker
100 ml
varmt vatten
20 g
torkad shiitakesvamp
100 g
pak choi
1 
morot
1 
gul paprika
1 
vitlöksklyfta
2 msk
olja
250 ml
vatten
1 msk
sesamfrön
1 
salladslök
Näringsinnehåll (per portion): 1624 kJ  /  388 kcal
10,7 g Fett
13,1 g Protein
61 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

150 g mjöl – 1 ½ tsk snabbjäst – 1 tsk socker – 100 ml varmt vatten

Häll mjöl, snabbjäst och socker i en skål. Blanda väl och tillsätt varmt vatten. Rör om och knåda degen. Täck över och låt jäsa på en varm plats.

Steg 2

20 g torkad shiitakesvamp – 100 g pak choi – 1  morot – 1  gul paprika – 1  vitlöksklyfta – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blötlägg svampen i varmt vatten och låt stå i 15 minuter. Hacka pak choi-kålen. Strimla moroten med ett stort rivjärn och finhacka paprikan och vitlöken. Fräs grönsakerna i Kikkoman Sesamolja, tillsätt sedan den hackade svampen och Kikkoman sojasås. Stek i några minuter under konstant omrörning tills grönsakerna är mjuka. Ställ åt sidan för att svalna.

Steg 3

Dela degen från steg 1 i 6 lika stora delar och forma var och en till en boll. Kavla ut till en platt skiva. Placera fyllningen från steg 2 på varje skiva och försegla kanterna för att bilda en påse.

Steg 4

2 msk olja – 250 ml vatten

Hetta upp oljan i en panna, stek bullarna lätt på båda sidor, ånga sedan i en ångkokare i 5-7 minuter.

Steg 5

3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi1 msk sesamfrön – 1  salladslök

Hacka salladslöken. Blanda Kikkoman sojasås med Kikkoman Kimchi Chili Sauce och servera bullarna med såsen. Strö över sesamfröna och garnera med den hackade salladslöken.

Tips:

Degen och fyllningen kan förberedas dagen innan och förvaras i kylen. Ta ut ingredienserna ur kylen 30 minuter innan du förbereder bröden så att de når rumstemperatur. Forma dem sedan, stek och ånga.

Recept-ID: 1224

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

150 g mjöl – 1 ½ tsk snabbjäst – 1 tsk socker – 100 ml varmt vatten

Häll mjöl, snabbjäst och socker i en skål. Blanda väl och tillsätt varmt vatten. Rör om och knåda degen. Täck över och låt jäsa på en varm plats.

20 g torkad shiitakesvamp – 100 g pak choi – 1  morot – 1  gul paprika – 1  vitlöksklyfta – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blötlägg svampen i varmt vatten och låt stå i 15 minuter. Hacka pak choi-kålen. Strimla moroten med ett stort rivjärn och finhacka paprikan och vitlöken. Fräs grönsakerna i Kikkoman Sesamolja, tillsätt sedan den hackade svampen och Kikkoman sojasås. Stek i några minuter under konstant omrörning tills grönsakerna är mjuka. Ställ åt sidan för att svalna.

Dela degen från steg 1 i 6 lika stora delar och forma var och en till en boll. Kavla ut till en platt skiva. Placera fyllningen från steg 2 på varje skiva och försegla kanterna för att bilda en påse.

2 msk olja – 250 ml vatten

Hetta upp oljan i en panna, stek bullarna lätt på båda sidor, ånga sedan i en ångkokare i 5-7 minuter.

3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi1 msk sesamfrön – 1  salladslök

Hacka salladslöken. Blanda Kikkoman sojasås med Kikkoman Kimchi Chili Sauce och servera bullarna med såsen. Strö över sesamfröna och garnera med den hackade salladslöken.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.