Svamp- och grönsaksfyllda bao-bröd
Läckra, mjuka bao-bröd fyllda med en smakrik blandning av grönsaker och svamp. Marinerade i Kikkoman naturligt bryggd sojasås med en hint av Kikkoman Kimchi Chili Sauce, denna bao är ett kulinariskt "wow" till frukost eller en fräsch middag!
Förberedelse
Steg 1
150 g mjöl – 1 ½ tsk snabbjäst – 1 tsk socker – 100 ml varmt vatten
Häll mjöl, snabbjäst och socker i en skål. Blanda väl och tillsätt varmt vatten. Rör om och knåda degen. Täck över och låt jäsa på en varm plats.
Steg 2
20 g torkad shiitakesvamp – 100 g pak choi – 1 morot – 1 gul paprika – 1 vitlöksklyfta – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Blötlägg svampen i varmt vatten och låt stå i 15 minuter. Hacka pak choi-kålen. Strimla moroten med ett stort rivjärn och finhacka paprikan och vitlöken. Fräs grönsakerna i Kikkoman Sesamolja, tillsätt sedan den hackade svampen och Kikkoman sojasås. Stek i några minuter under konstant omrörning tills grönsakerna är mjuka. Ställ åt sidan för att svalna.
Steg 3
Dela degen från steg 1 i 6 lika stora delar och forma var och en till en boll. Kavla ut till en platt skiva. Placera fyllningen från steg 2 på varje skiva och försegla kanterna för att bilda en påse.
Steg 4
2 msk olja – 250 ml vatten
Hetta upp oljan i en panna, stek bullarna lätt på båda sidor, ånga sedan i en ångkokare i 5-7 minuter.
Steg 5
3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi – 1 msk sesamfrön – 1 salladslök
Hacka salladslöken. Blanda Kikkoman sojasås med Kikkoman Kimchi Chili Sauce och servera bullarna med såsen. Strö över sesamfröna och garnera med den hackade salladslöken.
Tips:
Degen och fyllningen kan förberedas dagen innan och förvaras i kylen. Ta ut ingredienserna ur kylen 30 minuter innan du förbereder bröden så att de når rumstemperatur. Forma dem sedan, stek och ånga.
Recept-ID: 1224
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer