Skål med biff och grönsaker
Skål med biff och grönsaker

Skål med biff och grönsaker

Total tid15 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
5 Min.Tillagningstid

Njut av en snabb, rejäl lunch med näringsrikt nötkött och grönsaksskål: mört nötkött, krispigt grönt och perfekt kokt ris = en snabb, mättande lunch.

Bra att veta: Den här rätten är ett av recepten i Meal Prep-serien. Du hittar även de andra två recepten här.

Ingredienser

2 Portioner
4 msk
frityrolja
1 
lök
2 
vitlöksklyftor
 ½ tsk
mald ingefära
200 g
nötfärs
70 ml
sriracha
 ½ 
röd paprika
 ½ 
morot
2 
ägg
100 g
majonnäs
2 msk
citronsaft
200 g
kokt ris
 ½ 
gurka
1 msk
salladslök
Näringsinnehåll (per portion):2914 kJ / 696 kcal
54,5 gFett
31,8 gProtein
18 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

2 msk frityrolja – 1  lök – 1  vitlöksklyfta –  ½ tsk mald ingefära – 200 g nötfärs – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås50 ml sriracha

Hacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt lök och vitlök. Tillsätt sedan ingefäran, blanda och tillsätt nötfärsen. Stek tills köttet blivit brunt.

Blanda Kikkoman sojasås och sriracha tillsammans. Häll blandningen över köttet. Stek allt tillsammans i 1 minut. Överför till skålar.

Steg 2

2 msk frityrolja –  ½  röd paprika –  ½  morot – 2  ägg

Skär morötterna och den röda paprikan i stavar. Tillsätt oljan i en panna och stek morötter och paprika på hög värme i 2 minuter. Lägg grönsakerna i en skål bredvid köttet. Stek äggen tills vitan stelnat men äggulorna fortfarande är rinniga.

Steg 3

100 g majonnäs – 20 ml sriracha – 2 msk citronsaft – 1  vitlöksklyfta – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås200 g kokt ris –  ½  gurka – 1 msk salladslök

Hacka salladslöken och gurkan. Blanda majonnäsen med sriracha, citronsaft, pressad vitlök och Kikkoman sojasås.

Lägg det kokta riset i två skålar. Tillsätt den hackade gurkan och lägg de stekta äggen ovanpå. Strö över salladslöken. Servera med hälften av majonnäs-srirachasåsen. Spara sedan resten av såsen till nästa recept: omelette med grönsaker.

Tips:

Istället för nötkött kan du också använda fläsk eller anka.

Recept-ID: 1328

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

2 msk frityrolja – 1 lök – 1 vitlöksklyfta – ½ tsk mald ingefära – 200 g nötfärs – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås50 ml sriracha

Hacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt lök och vitlök. Tillsätt sedan ingefäran, blanda och tillsätt nötfärsen. Stek tills köttet blivit brunt.

Blanda Kikkoman sojasås och sriracha tillsammans. Häll blandningen över köttet. Stek allt tillsammans i 1 minut. Överför till skålar.

2 msk frityrolja – ½ röd paprika – ½ morot – 2 ägg

Skär morötterna och den röda paprikan i stavar. Tillsätt oljan i en panna och stek morötter och paprika på hög värme i 2 minuter. Lägg grönsakerna i en skål bredvid köttet. Stek äggen tills vitan stelnat men äggulorna fortfarande är rinniga.

100 g majonnäs – 20 ml sriracha – 2 msk citronsaft – 1 vitlöksklyfta – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås200 g kokt ris – ½ gurka – 1 msk salladslök

Hacka salladslöken och gurkan. Blanda majonnäsen med sriracha, citronsaft, pressad vitlök och Kikkoman sojasås.

Lägg det kokta riset i två skålar. Tillsätt den hackade gurkan och lägg de stekta äggen ovanpå. Strö över salladslöken. Servera med hälften av majonnäs-srirachasåsen. Spara sedan resten av såsen till nästa recept: omelette med grönsaker.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.