Skål med biff och grönsaker
Njut av en snabb, rejäl lunch med näringsrikt nötkött och grönsaksskål: mört nötkött, krispigt grönt och perfekt kokt ris = en snabb, mättande lunch.
Förberedelse
Steg 1
2 msk frityrolja – 1 lök – 1 vitlöksklyfta – ½ tsk mald ingefära – 200 g nötfärs – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 50 ml sriracha
Hacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt lök och vitlök. Tillsätt sedan ingefäran, blanda och tillsätt nötfärsen. Stek tills köttet blivit brunt.
Blanda Kikkoman sojasås och sriracha tillsammans. Häll blandningen över köttet. Stek allt tillsammans i 1 minut. Överför till skålar.
Steg 2
2 msk frityrolja – ½ röd paprika – ½ morot – 2 ägg
Skär morötterna och den röda paprikan i stavar. Tillsätt oljan i en panna och stek morötter och paprika på hög värme i 2 minuter. Lägg grönsakerna i en skål bredvid köttet. Stek äggen tills vitan stelnat men äggulorna fortfarande är rinniga.
Steg 3
100 g majonnäs – 20 ml sriracha – 2 msk citronsaft – 1 vitlöksklyfta – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 200 g kokt ris – ½ gurka – 1 msk salladslök
Hacka salladslöken och gurkan. Blanda majonnäsen med sriracha, citronsaft, pressad vitlök och Kikkoman sojasås.
Lägg det kokta riset i två skålar. Tillsätt den hackade gurkan och lägg de stekta äggen ovanpå. Strö över salladslöken. Servera med hälften av majonnäs-srirachasåsen. Spara sedan resten av såsen till nästa recept: omelette med grönsaker.
Tips:
Istället för nötkött kan du också använda fläsk eller anka.
Recept-ID: 1328
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer