Potatisfondant med kyckling
Potatisfondant med kyckling

Potatisfondant med kyckling

4,2 9 Betyg
Total tid40 Min.
20 Min.Tid för förberedelse
20 Min.Tillagningstid

Upptäck potatis som en utsökt fondant – gyllene stekt, bakad med en smör-soja-örtfond, krispig på utsidan och mjuk inuti. Tillsammans med saftig stekt kyckling för en match ”made in heaven”.

Ingredienser

2 Portioner
350 g
potatis
200 g
kycklingbröst
1 tsk
peppar
 ½ tsk
salt
2 msk
rapsolja
4 
vitlöksklyftor, krossade
50 g
smör
2 
timjankvistar
1 
kvist salvia
100 ml
kycklingbuljong
3 
salviablad
2 skiva
rökt bacon
1 msk
timjanblad
Näringsinnehåll (per portion):2749 kJ / 567 kcal
37,5 gFett
29 gProtein
29 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

350 g potatis – 200 g kycklingbröst – 1 tsk peppar –  ½ tsk salt

Skala potatisen och använd en rund skärare för att forma den till enhetliga 3 cm tjocka cylindrar. 
Krydda kycklingbröstet med peppar och salt.

Steg 2

2 msk rapsolja – 4  vitlöksklyftor, krossade – 50 g smör – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2  kvistar timjan – 1  kvist salvia

Hetta upp oljan i en panna. Bryn potatisen och kycklingen på båda sidor tills de är gyllene. Tillsätt pressad vitlök, smör, Kikkoman sojasås och örter (timjan och salvia). Värm i 2 minuter, ringla såsen över kycklingen och potatisen och skrapa de smakrika bitarna från botten av pannan.

Steg 3

100 ml kycklingbuljong – 3  salviablad – 2 skiva rökt bacon – 1 msk timjanblad

Häll buljongen i pannan och rör om. Lägg de tre salviabladen och baconet på kycklingbröstet. Sätt in formen i en förvärmd ugn på 200 °C och grädda i 20 minuter. 
Garnera med de färska timjanbladen och ringla över resten av såsen från pannan.

Tips:

Du kan skära potatisen i tjockare tärningar eller ge den en annan form.

Du kan också använda andra örter till detta recept, som rosmarin, basilika eller oregano.

Recept-ID: 1462

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

350 g potatis – 200 g kycklingbröst – 1 tsk peppar – ½ tsk salt

Skala potatisen och använd en rund skärare för att forma den till enhetliga 3 cm tjocka cylindrar. 
Krydda kycklingbröstet med peppar och salt.

2 msk rapsolja – 4 vitlöksklyftor, krossade – 50 g smör – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 kvistar timjan – 1 kvist salvia

Hetta upp oljan i en panna. Bryn potatisen och kycklingen på båda sidor tills de är gyllene. Tillsätt pressad vitlök, smör, Kikkoman sojasås och örter (timjan och salvia). Värm i 2 minuter, ringla såsen över kycklingen och potatisen och skrapa de smakrika bitarna från botten av pannan.

100 ml kycklingbuljong – 3 salviablad – 2 skiva rökt bacon – 1 msk timjanblad

Häll buljongen i pannan och rör om. Lägg de tre salviabladen och baconet på kycklingbröstet. Sätt in formen i en förvärmd ugn på 200 °C och grädda i 20 minuter. 
Garnera med de färska timjanbladen och ringla över resten av såsen från pannan.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.