

Potatisfondant med kyckling
Upptäck potatis som en utsökt fondant – gyllene stekt, bakad med en smör-soja-örtfond, krispig på utsidan och mjuk inuti. Tillsammans med saftig stekt kyckling för en match ”made in heaven”.
Förberedelse
Steg 1

350 g potatis – 200 g kycklingbröst – 1 tsk peppar – ½ tsk salt
Skala potatisen och använd en rund skärare för att forma den till enhetliga 3 cm tjocka cylindrar.
Krydda kycklingbröstet med peppar och salt.
Steg 2

2 msk rapsolja – 4 vitlöksklyftor, krossade – 50 g smör – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 kvistar timjan – 1 kvist salvia
Hetta upp oljan i en panna. Bryn potatisen och kycklingen på båda sidor tills de är gyllene. Tillsätt pressad vitlök, smör, Kikkoman sojasås och örter (timjan och salvia). Värm i 2 minuter, ringla såsen över kycklingen och potatisen och skrapa de smakrika bitarna från botten av pannan.
Steg 3

100 ml kycklingbuljong – 3 salviablad – 2 skiva rökt bacon – 1 msk timjanblad
Häll buljongen i pannan och rör om. Lägg de tre salviabladen och baconet på kycklingbröstet. Sätt in formen i en förvärmd ugn på 200 °C och grädda i 20 minuter.
Garnera med de färska timjanbladen och ringla över resten av såsen från pannan.
Tips:
Du kan skära potatisen i tjockare tärningar eller ge den en annan form.
Du kan också använda andra örter till detta recept, som rosmarin, basilika eller oregano.
Recept-ID: 1462
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer