

Torn av sötpotatis
Smakfulla teriyakitorn gjorda på sötpotatis, knaperstekt bacon, zucchini, smält Gouda och en aromatisk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honungsglasyr och serverad med en krämig sojadipp. Perfekt för alla tillfällen, inte minst när du är på väg någonstans.
Förberedelse
Steg 1

1 msk vegetabilisk olja – 300 g sötpotatis – 200 g zucchini – 4 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung – 100 g skivad bacon – 100 g riven Gouda
Värm ugnen till 180 °C och smörj en muffinsform med olja. Skala sötpotatisen och skiva den tunt tillsammans med zucchinin. Täck med Kikkoman Teriyaki BBQ-sås honung. Skär baconet i bitar. Lägg sötpotatisen, zucchini, bacon och Gouda växelvis i muffinsformen och grädda i ca 25 minuter.
Steg 2

80 g färskost – 1 msk majonnäs – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Blanda alla ingredienser till en dipp.
Steg 3
1 msk nyhackad timjan – Nymalen peppar
Ta bort sötpotatistornen från formen och fäst med träspett. Strö dem med timjan och peppar och servera tillsammans med dippen.
Recept-ID: 1287
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer