Torn av sötpotatis
Torn av sötpotatis

Torn av sötpotatis

Total tid45 Min.
20 Min.Tid för förberedelse
25 Min.Tillagningstid

Smakfulla teriyakitorn gjorda på sötpotatis, knaperstekt bacon, zucchini, smält Gouda och en aromatisk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honungsglasyr och serverad med en krämig sojadipp. Perfekt för alla tillfällen, inte minst när du är på väg någonstans.

Ingredienser

4 Portioner
1 msk
vegetabilisk olja
300 g
sötpotatis
200 g
zucchini
100 g
skivad bacon
100 g
riven Gouda
80 g
färskost
1 msk
majonnäs
1 msk
nyhackad timjan
Nymalen peppar
Näringsinnehåll (per portion):1824 kJ / 437 kcal
27 gFett
15,5 gProtein
30 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1 msk vegetabilisk olja – 300 g sötpotatis – 200 g zucchini – 4 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung100 g skivad bacon – 100 g riven Gouda

Värm ugnen till 180 °C och smörj en muffinsform med olja. Skala sötpotatisen och skiva den tunt tillsammans med zucchinin. Täck med Kikkoman Teriyaki BBQ-sås honung. Skär baconet i bitar. Lägg sötpotatisen, zucchini, bacon och Gouda växelvis i muffinsformen och grädda i ca 25 minuter.

Steg 2

80 g färskost – 1 msk majonnäs – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blanda alla ingredienser till en dipp.

Steg 3

1 msk nyhackad timjan – Nymalen peppar

Ta bort sötpotatistornen från formen och fäst med träspett. Strö dem med timjan och peppar och servera tillsammans med dippen.

Recept-ID: 1287

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

1 msk vegetabilisk olja – 300 g sötpotatis – 200 g zucchini – 4 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung100 g skivad bacon – 100 g riven Gouda

Värm ugnen till 180 °C och smörj en muffinsform med olja. Skala sötpotatisen och skiva den tunt tillsammans med zucchinin. Täck med Kikkoman Teriyaki BBQ-sås honung. Skär baconet i bitar. Lägg sötpotatisen, zucchini, bacon och Gouda växelvis i muffinsformen och grädda i ca 25 minuter.

80 g färskost – 1 msk majonnäs – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blanda alla ingredienser till en dipp.

1 msk nyhackad timjan – Nymalen peppar

Ta bort sötpotatistornen från formen och fäst med träspett. Strö dem med timjan och peppar och servera tillsammans med dippen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.