Potato and avocado salad with wasabi

Total tid 60 Min.

Ingredienser

4 Portioner
1 kg
potatis, skivad eller tärnad
1 tsk
wasabipasta
125 ml
majonnäs
1 msk
citronsaft
1 tsk
senap (t.ex. dijonsenap)
1 nypa
nypa salt och strösocker
2 
avokador, skalade utan kärna, tärnade
5 
hårdkokta ägg, hackade
125 g
förvälld selleri, hackad
125 g
salladslök, hackad
Näringsinnehåll (per portion): 2715 kJ  /  648 kcal
41,4 g Fett
17,5 g Protein
56,2 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Lägg potatisen i en kastrull, täck med kallt vatten och koka upp med locket på. Sätt ned värmen och låt potatisen koka tills den är precis färdig. Häll av vattnet i en sil, spola hastigt med kallt vatten och låt svalna till rumstemperatur. 

Steg 2

Blanda majonnäsen, Kikkoman naturligt bryggd ekologisk sojasås, wasabin, citronsaften, senapen, salt och socker. Vänd ner potatisen, avokadorna, äggen, sellerin och salladslökarna i majonnäsblandningen. 

Steg 3

Servera med gott bröd.

Tips:

Wasabin kan ersättas med riven pepparrot. Man kan även ta potatisen som blev över från dagen innan.

Recept-ID: 233

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Lägg potatisen i en kastrull, täck med kallt vatten och koka upp med locket på. Sätt ned värmen och låt potatisen koka tills den är precis färdig. Häll av vattnet i en sil, spola hastigt med kallt vatten och låt svalna till rumstemperatur. 

Blanda majonnäsen, Kikkoman naturligt bryggd ekologisk sojasås, wasabin, citronsaften, senapen, salt och socker. Vänd ner potatisen, avokadorna, äggen, sellerin och salladslökarna i majonnäsblandningen. 

Servera med gott bröd.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.