Potatissallad med stekt kapris
Potatissallad med stekt kapris

Potatissallad med stekt kapris

3,5 13 Betyg
Total tid 40 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Potatissallad är populärt till grillat, en riktig klassiker. Denna nya uppdaterade version med krispiga kapris, färsk rosmarin och umamirik Kikkoman sojasås blir snabbt nummer ett till varje grillfest.

Ingredienser

2 Portioner
500 g
bakad småpotatis
1 
rödlök
2 msk
kapris
Frityrolja
 ½ knippe
gräslök

Dressing:

1 tsk
fransk fullkornssenap
2 msk
majonnäs
1 
vitlöksklyfta
1 
färsk rosmarin
Salt och peppar efter smak
Näringsinnehåll (per portion):1.780 kJ / 426 kcal
17,6 gFett
7,5 gProtein
59,9 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Dela potatisen i halvor och lägg i en skål.

Steg 2

Skär löken i tunna halvmånar och lägg i skålen med potatisen.

Steg 3

Blanda majonnäs, Kikkoman sojasås och senap i en separat skål. Tillsätt pressad vitlök och finhackad rosmarin.

Steg 4

Blanda dressingen med potatisen och löken.

Steg 5

Hetta upp oljan i en stekpanna. Häll av kaprisen väl på hushållspapper. Lägg dem i pannan och stek tills de är knapriga. Efter stekning, låt kaprisen återigen rinna av ordentligt på en pappershandduk.

Steg 6

Strö stekt kapris och hackad gräslök över potatisen.

Recept-ID: 1126

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Dela potatisen i halvor och lägg i en skål.

Skär löken i tunna halvmånar och lägg i skålen med potatisen.

Blanda majonnäs, Kikkoman sojasås och senap i en separat skål. Tillsätt pressad vitlök och finhackad rosmarin.

Blanda dressingen med potatisen och löken.

Hetta upp oljan i en stekpanna. Häll av kaprisen väl på hushållspapper. Lägg dem i pannan och stek tills de är knapriga. Efter stekning, låt kaprisen återigen rinna av ordentligt på en pappershandduk.

Strö stekt kapris och hackad gräslök över potatisen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.