

Potatisfickor med ägg
Krispiga potatispannkakor fyllda med ett bakat ägg, berikade med Kimchisås och soja för smakrik umami. Perfekt till frukost, lunchlådor eller snacks på festen.
Förberedelse
Steg 1

400 g potatis – 40 g cheddarost – 2 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 60 g vetemjöl – 60 g potatismjöl – ¼ tsk peppar
Riv potatisen och lägg den i ett durkslag över en kastrull. Täck med folie och låt stå i 10 minuter. Krama ur överflödig juice och lägg den pressade potatisen i en skål. Tillsätt riven ost, Kikkoman Kimchi chilisås, Kikkoman sojasås, mjöl, potatismjöl och peppar och blanda väl.
Steg 2

1 msk rapsolja
Smörj en muffinsform med olja. Tryck ut potatisblandningen i bottnarna och sidorna av varje form. Ringla över resten av oljan och grädda i 190 °C i 10 minuter.
Steg 3

6 ägg
Knäck ett ägg i varje muffinsform. Återgå till ugnen och grädda i ytterligare 10 minuter.
Ta försiktigt bort potatisfickorna och placera dem på en tallrik.
Steg 4

1 msk persilja – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Servera med den färska persiljan strödd över och ringla över Kikkoman sojasås.
Tips:
Ju mer juice du pressar ur potatisen, desto krispigare blir potatisfickorna.
Recept-ID: 1461
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer