Potatisfickor med ägg
Potatisfickor med ägg

Potatisfickor med ägg

4,4 36 Betyg
Total tid30 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
20 Min.Tillagningstid

Krispiga potatispannkakor fyllda med ett bakat ägg, berikade med Kimchisås och soja för smakrik umami. Perfekt till frukost, lunchlådor eller snacks på festen.

Ingredienser

2 Portioner
400 g
potatis
40 g
cheddarost
60 g
vetemjöl
60 g
potatismjöl
 ¼ tsk
peppar
1 msk
rapsolja
6 
ägg
1 msk
persilja
Näringsinnehåll (per portion):3079 kJ / 736 kcal
33 gFett
33 gProtein
75 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

400 g potatis – 40 g cheddarost – 2 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås60 g vetemjöl – 60 g potatismjöl –  ¼ tsk peppar

Riv potatisen och lägg den i ett durkslag över en kastrull. Täck med folie och låt stå i 10 minuter. Krama ur överflödig juice och lägg den pressade potatisen i en skål. Tillsätt riven ost, Kikkoman Kimchi chilisås, Kikkoman sojasås, mjöl, potatismjöl och peppar och blanda väl.

Steg 2

1 msk rapsolja

Smörj en muffinsform med olja. Tryck ut potatisblandningen i bottnarna och sidorna av varje form. Ringla över resten av oljan och grädda i 190 °C i 10 minuter.

Steg 3

6  ägg

Knäck ett ägg i varje muffinsform. Återgå till ugnen och grädda i ytterligare 10 minuter. 
Ta försiktigt bort potatisfickorna och placera dem på en tallrik.

Steg 4

1 msk persilja – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Servera med den färska persiljan strödd över och ringla över Kikkoman sojasås.

Tips:

Ju mer juice du pressar ur potatisen, desto krispigare blir potatisfickorna.

Recept-ID: 1461

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

400 g potatis – 40 g cheddarost – 2 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås60 g vetemjöl – 60 g potatismjöl – ¼ tsk peppar

Riv potatisen och lägg den i ett durkslag över en kastrull. Täck med folie och låt stå i 10 minuter. Krama ur överflödig juice och lägg den pressade potatisen i en skål. Tillsätt riven ost, Kikkoman Kimchi chilisås, Kikkoman sojasås, mjöl, potatismjöl och peppar och blanda väl.

1 msk rapsolja

Smörj en muffinsform med olja. Tryck ut potatisblandningen i bottnarna och sidorna av varje form. Ringla över resten av oljan och grädda i 190 °C i 10 minuter.

6 ägg

Knäck ett ägg i varje muffinsform. Återgå till ugnen och grädda i ytterligare 10 minuter. 
Ta försiktigt bort potatisfickorna och placera dem på en tallrik.

1 msk persilja – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Servera med den färska persiljan strödd över och ringla över Kikkoman sojasås.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.