Vegansk aloo gobi curry
Vegansk aloo gobi curry

Vegansk aloo gobi curry

4,6 11 Betyg
Total tid30 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
20 Min.Tillagningstid

En smakspäckad vegansk indisk rätt med potatis, blomkål och aromatiska kryddor, berikad med umami från Kikkoman sojasås. Näringsrik och tillfredsställande, denna maträtt förkroppsligar det indiska köket.

Ingredienser

2 Portioner
40 g
cashewnötter
250 ml
kokat vatten
200 g
potatis
400 g
blomkål
1 tsk
gurkmeja
1 ½ tsk
spiskummin
1 ½ tsk
malda korianderfrön
 ½ tsk
cayennepeppar
1 tsk
garam masala
2 msk
rapsolja
1 
lök, hackad
3 
vitlöksklyftor, hackade
1 cm
ingefära
200 g
konserverade tomater
250 ml
kokosmjölk
1 msk
färsk koriander
400 g
kokt ris
Näringsinnehåll (per portion):3410 kJ / 815 kcal
39 gFett
21 gProtein
92 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

40 g cashewnötter – 250 ml kokat vatten – 200 g potatis – 400 g blomkål

Häll det kokade vattnet över cashewnötterna. Skala, tvätta och torka och skär sedan potatisen i tärningar. Tvätta och torka blomkålen och skär sedan i buketter.

Steg 2

1 tsk gurkmeja – 1 tsk spiskummin – 1 tsk malda korianderfrön –  ¼  cayennepeppar –  ½ tsk garam masala – 1 msk rapsolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Lägg kryddorna i en skål. Tillsätt oljan och Kikkoman sojasås och blanda till en pasta. Täck de förberedda grönsakerna med pastan.
Fördela grönsakerna på en bakplåt och rosta i 200 °C i 20 minuter.

Steg 3

1 msk rapsolja – 1  lök, hackad – 3  vitlöksklyftor, hackade – 1 cm bit ingefära –  ½ tsk garam masala –  ½ tsk spiskummin –  ¼ tsk cayennepeppar –  ½ tsk krossade korianderfrön – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås200 g konserverade tomater

Fräs den hackade löken i 1 msk olja tills den är genomskinlig, tillsätt sedan hackad vitlök, ingefära och kryddorna (garam masala, spiskummin, cayennepeppar och koriander). Fräs i 2 minuter. Tillsätt Kikkoman sojasås, tomater och avrunna cashewnötter från steg 1. Täck över och låt sjuda i 15 minuter.

Steg 4

250 ml kokosmjölk – 1 msk färsk koriander – 400 g kokt ris

Tillsätt kokosmjölken till såsen från steg 3 och mixa tills den är slät. Blanda med de rostade grönsakerna och koka i 2 minuter. 
Servera riset toppat med grönsakssåsen och garnera med färsk koriander.

Tips:

Alternativ till Kikkoman sojasås inkluderar: Kikkoman mindre salt sojasås, Kikkoman glutenfri sojasås och Kikkoman ekologisk sojasås.

Istället för att rosta potatisen och blomkålen i ugnen kan du woka dem och sedan tillsätta dem i såsen.

Recept-ID: 1465

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

40 g cashewnötter – 250 ml kokat vatten – 200 g potatis – 400 g blomkål

Häll det kokade vattnet över cashewnötterna. Skala, tvätta och torka och skär sedan potatisen i tärningar. Tvätta och torka blomkålen och skär sedan i buketter.

1 tsk gurkmeja – 1 tsk spiskummin – 1 tsk malda korianderfrön – ¼ cayennepeppar – ½ tsk garam masala – 1 msk rapsolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Lägg kryddorna i en skål. Tillsätt oljan och Kikkoman sojasås och blanda till en pasta. Täck de förberedda grönsakerna med pastan.
Fördela grönsakerna på en bakplåt och rosta i 200 °C i 20 minuter.

1 msk rapsolja – 1 lök, hackad – 3 vitlöksklyftor, hackade – 1 cm bit ingefära – ½ tsk garam masala – ½ tsk spiskummin – ¼ tsk cayennepeppar – ½ tsk krossade korianderfrön – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås200 g konserverade tomater

Fräs den hackade löken i 1 msk olja tills den är genomskinlig, tillsätt sedan hackad vitlök, ingefära och kryddorna (garam masala, spiskummin, cayennepeppar och koriander). Fräs i 2 minuter. Tillsätt Kikkoman sojasås, tomater och avrunna cashewnötter från steg 1. Täck över och låt sjuda i 15 minuter.

250 ml kokosmjölk – 1 msk färsk koriander – 400 g kokt ris

Tillsätt kokosmjölken till såsen från steg 3 och mixa tills den är slät. Blanda med de rostade grönsakerna och koka i 2 minuter. 
Servera riset toppat med grönsakssåsen och garnera med färsk koriander.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.