Fransk smördeg med linser

Total tid 40 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid

Denna läckra rätt kombinerar krispig fransk smördeg med en aromatisk fyllning av gröna och röda linser och soltorkade tomater. Mild men ändå full av smak, perfekt som mellanmål eller lätt måltid. Att tillsätta chilipeppar ger rätten en kick för dem som gillar kryddstark mat.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
kokta gröna linser
50 g
kokta röda linser
40 g
soltorkade tomater i olja
 ½ 
liten lök
1 msk
rapsolja
 ½ tsk
torkad mejram
1 msk
hackad persilja
 ½ msk
hackad chili
1 nypa
grovmalen peppar
150 g
fransk smördeg
1 
uppvispat ägg (för att pensla degen)
1 tsk
sesamfrön

Sås:

1 tsk
risvinäger
1 tsk
agavesirap
1 msk
ketchup
1 tsk
hackad persilja
Näringsinnehåll (per portion): 2301 kJ  /  550 kcal
33 g Fett
15 g Protein
64 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 tsk risvinäger – 1 tsk agavesirap – 1 msk ketchup – 1 tsk hackad persilja

Blanda ingredienserna till såsen och ställ åt sidan medan du förbereder rätten.

Steg 2

100 g kokta gröna linser – 50 g kokta röda linser – 40 g soltorkade tomater i olja –  ½  liten lök – 1 msk rapsolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås ½ tsk torkad mejram – 1 msk hackad persilja –  ½ msk hackad chili – 1 nypa grovmalen peppar

Värm ugnen till 200 °C. Skär de soltorkade tomaterna i små bitar och fräs den hackade löken i olja. Blanda sedan med de kokta gröna och röda linserna, soltorkade tomater, chili, soja, kryddor och örter.

Steg 3

150 g fransk smördeg – 1  uppvispat ägg (för att pensla över degen) – 1 tsk sesamfrön

Rulla ut smördegen på en bakplåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen jämnt över den. Rulla degen längs den längre sidan till en rulle. Pensla toppen med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Riv degen lätt på flera ställen.

Steg 4

Sätt in bakplåten i den förvärmda ugnen och grädda i 20-25 minuter tills degen är gyllene och krispig. Efter gräddning, låt den svalna i några minuter, skiva sedan och servera med såsen.

Tips:

För detta recept kan du använda gröna, röda eller gula linser på egen hand eller en blandning av alla tre.

Recept-ID: 1220

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 tsk risvinäger – 1 tsk agavesirap – 1 msk ketchup – 1 tsk hackad persilja

Blanda ingredienserna till såsen och ställ åt sidan medan du förbereder rätten.

100 g kokta gröna linser – 50 g kokta röda linser – 40 g soltorkade tomater i olja –  ½  liten lök – 1 msk rapsolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås ½ tsk torkad mejram – 1 msk hackad persilja –  ½ msk hackad chili – 1 nypa grovmalen peppar

Värm ugnen till 200 °C. Skär de soltorkade tomaterna i små bitar och fräs den hackade löken i olja. Blanda sedan med de kokta gröna och röda linserna, soltorkade tomater, chili, soja, kryddor och örter.

150 g fransk smördeg – 1  uppvispat ägg (för att pensla över degen) – 1 tsk sesamfrön

Rulla ut smördegen på en bakplåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen jämnt över den. Rulla degen längs den längre sidan till en rulle. Pensla toppen med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Riv degen lätt på flera ställen.

Sätt in bakplåten i den förvärmda ugnen och grädda i 20-25 minuter tills degen är gyllene och krispig. Efter gräddning, låt den svalna i några minuter, skiva sedan och servera med såsen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.