Fransk smördeg med linser
Denna läckra rätt kombinerar krispig fransk smördeg med en aromatisk fyllning av gröna och röda linser och soltorkade tomater. Mild men ändå full av smak, perfekt som mellanmål eller lätt måltid. Att tillsätta chilipeppar ger rätten en kick för dem som gillar kryddstark mat.
Ingredienser
Sås:
Förberedelse
Steg 1
2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 tsk risvinäger – 1 tsk agavesirap – 1 msk ketchup – 1 tsk hackad persilja
Blanda ingredienserna till såsen och ställ åt sidan medan du förbereder rätten.
Steg 2
100 g kokta gröna linser – 50 g kokta röda linser – 40 g soltorkade tomater i olja – ½ liten lök – 1 msk rapsolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – ½ tsk torkad mejram – 1 msk hackad persilja – ½ msk hackad chili – 1 nypa grovmalen peppar
Värm ugnen till 200 °C. Skär de soltorkade tomaterna i små bitar och fräs den hackade löken i olja. Blanda sedan med de kokta gröna och röda linserna, soltorkade tomater, chili, soja, kryddor och örter.
Steg 3
150 g fransk smördeg – 1 uppvispat ägg (för att pensla över degen) – 1 tsk sesamfrön
Rulla ut smördegen på en bakplåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen jämnt över den. Rulla degen längs den längre sidan till en rulle. Pensla toppen med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Riv degen lätt på flera ställen.
Steg 4
Sätt in bakplåten i den förvärmda ugnen och grädda i 20-25 minuter tills degen är gyllene och krispig. Efter gräddning, låt den svalna i några minuter, skiva sedan och servera med såsen.
Tips:
För detta recept kan du använda gröna, röda eller gula linser på egen hand eller en blandning av alla tre.
Recept-ID: 1220
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer