Tagliatelle med ragù bianco och sojasås

Total tid 90 Min.
90 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner

Till tagliatellen:

300 g
vetemjöl
3 
ägg
1 nypa
fint salt

Till smaksättning (vitvinsragú):

100 g
korv
100 g
nötfärs
1 
morot
1 
stjälk blekselleri
1 
gul lök
 ½ 
glas vitt vin
varmt vatten eller buljong i passande mängd
peppar
extra jungfruolivolja
2 
lagerblad

Förberedelse

Steg 1

Till tagliatellen: Häll ut mjölet på ett bakbord, forma en grop i mitten, knäck ned äggen och tillsätt en nypa salt i urgröpningen. Blanda först med gaffel och sedan med händerna. Knåda i ca 10 minuter tills degen är slät och smidig. Forma degen till en jämn rund klump och linda in den i plastfolie. Låt vila i 30 minuter.

Steg 2

Kavla ut degen med kavel eller med en pastamaskin till en mellantjock platta och strimla den till tagliatelle. Låt degen vila ett par minuter på en mjölad yta.

Steg 3

Till smaksättning (vitvinsragú): Hacka bleksellerin, moroten och löken till såsen. Hetta upp lite olivolja i en panna och tillsätt grönsakerna. Låt småkoka på svag värme i ett par minuter. Tärna, tillsätt och stek korven tillsammans med nötfärsen. Tillsätt sedan det vita vinet.

Steg 4

När vinet rörts ned ordentligt, tillsätt peppar. Fortsätt koka och tillsätt lite vatten eller buljong. Täck med lock och låt koka i ca 30 minuter. Tillsätt mer vatten om så behövs. När såsen är nästan färdig, tillsätt sojasåsen.

Steg 5

Koka tagliatellen i en stor kastrull med saltat vatten. Tillagningstiden varierar allt efter hur tjock pastan är. Häll av vattnet och servera med ragù bianco.

Recept-ID: 312

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Till tagliatellen: Häll ut mjölet på ett bakbord, forma en grop i mitten, knäck ned äggen och tillsätt en nypa salt i urgröpningen. Blanda först med gaffel och sedan med händerna. Knåda i ca 10 minuter tills degen är slät och smidig. Forma degen till en jämn rund klump och linda in den i plastfolie. Låt vila i 30 minuter.

Kavla ut degen med kavel eller med en pastamaskin till en mellantjock platta och strimla den till tagliatelle. Låt degen vila ett par minuter på en mjölad yta.

Till smaksättning (vitvinsragú): Hacka bleksellerin, moroten och löken till såsen. Hetta upp lite olivolja i en panna och tillsätt grönsakerna. Låt småkoka på svag värme i ett par minuter. Tärna, tillsätt och stek korven tillsammans med nötfärsen. Tillsätt sedan det vita vinet.

När vinet rörts ned ordentligt, tillsätt peppar. Fortsätt koka och tillsätt lite vatten eller buljong. Täck med lock och låt koka i ca 30 minuter. Tillsätt mer vatten om så behövs. När såsen är nästan färdig, tillsätt sojasåsen.

Koka tagliatellen i en stor kastrull med saltat vatten. Tillagningstiden varierar allt efter hur tjock pastan är. Häll av vattnet och servera med ragù bianco.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.