Tagliatelle med ragù bianco och sojasås
Förberedelse
Steg 1
Till tagliatellen: Häll ut mjölet på ett bakbord, forma en grop i mitten, knäck ned äggen och tillsätt en nypa salt i urgröpningen. Blanda först med gaffel och sedan med händerna. Knåda i ca 10 minuter tills degen är slät och smidig. Forma degen till en jämn rund klump och linda in den i plastfolie. Låt vila i 30 minuter.
Steg 2
Kavla ut degen med kavel eller med en pastamaskin till en mellantjock platta och strimla den till tagliatelle. Låt degen vila ett par minuter på en mjölad yta.
Steg 3
Till smaksättning (vitvinsragú): Hacka bleksellerin, moroten och löken till såsen. Hetta upp lite olivolja i en panna och tillsätt grönsakerna. Låt småkoka på svag värme i ett par minuter. Tärna, tillsätt och stek korven tillsammans med nötfärsen. Tillsätt sedan det vita vinet.
Steg 4
När vinet rörts ned ordentligt, tillsätt peppar. Fortsätt koka och tillsätt lite vatten eller buljong. Täck med lock och låt koka i ca 30 minuter. Tillsätt mer vatten om så behövs. När såsen är nästan färdig, tillsätt sojasåsen.
Steg 5
Koka tagliatellen i en stor kastrull med saltat vatten. Tillagningstiden varierar allt efter hur tjock pastan är. Häll av vattnet och servera med ragù bianco.
Recept-ID: 312
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer