Havsabborre med citrongräs, lime och ingefära
Förberedelse
Steg 1
Ta bort de yttre hårda bladen från citrongräset och stöt de mjuka inre bladen tillsammans med sesamoljan i en mortel till en pasta.
Steg 2
Skåra fisken genom att skära flera snitt i skinnet på båda sidor och lägg den i en låg ugnsform. Gnid in fisken in- och utvändigt med citrongräspastan och den rivna ingefäran.
Steg 3
Rör ihop sesamoljan med limesaften, sojasåsen och farinsockret och häll den över fisken. Täck över och marinera i kylskåpet i 1 timme.
Steg 4
Lägg havsabborren i en ångkokare, droppa över resten av marinaden och fördela vattenkastanjerna och moroten över och runtom fisken.
Recept-ID: 362
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer