Kyckling-paprkikawok med ananas & chili
Kyckling-paprkikawok med ananas & chili

Kyckling-paprkikawok med ananas & chili

Total tid60 Min.
15 Min.Tid för förberedelse
15 Min.Tillagningstid
30 Min.Tid för marinering

Njut av den perfekta balansen mellan sött och surt med denna snabba och enkla kycklingwok, förstärkt med ananas och en kryddig klick chili.

Ingredienser

2 Portioner

Marinad:

300 g
kycklingbröst (eller benfria kycklinglår)
1 tsk
farinsocker
0,3 tsk
mald spiskummin
2 cm
färsk ingefära
1 msk
limejuice

Grönsaker:

1 
lök
2 cm
färsk ingefära
1 
chilipeppar
100 g
färsk ananas, skalad
 ¼ 
grön paprika
 ¼ 
röd paprika
 ¼ 
gul paprika
1 
liten morot
 ½ knippe
färsk koriander
1 tsk
farinsocker
Olja för matlagning (t.ex. raps)

Garnering:

1 
lime (skuren i klyftor)
Näringsinnehåll (per portion):1854 kJ / 443 kcal
16 gFett
42 gProtein
31 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär kycklingen i tärningar. Tillsätt Kikkoman sojasås, socker, mald spiskummin, riven ingefära och limejuice. Blanda väl och marinera i ca 30 minuter.

Steg 2

Skiva löken tunt. Finhacka eller riv ingefäran. Hacka chilipeppar. Skär ananasen i stora tärningar, paprikan i kuber eller diamanter och moroten i halvmånar. Hacka koriandern.

Steg 3

Förberedelsesteg för wok- eller stekpanna:

Hetta upp lite matolja i pannan. Tillsätt kycklingen och koka på hög värme tills den börjar få färg. Tillsätt lök, morot, ingefära, ananas och chilipeppar och fräs i ca 1 minut. Tillsätt farinsockret och vänta tills det karamelliserats. Tillsätt paprikan och blanda ihop allt. Fräs i 1-2 minuter. Tillsätt slutligen Kikkoman-sojasåsen och koka tills överflödig vätska har avdunstat.

Steg 4

Servera med färsk koriander och lime.

Recept-ID: 1398

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär kycklingen i tärningar. Tillsätt Kikkoman sojasås, socker, mald spiskummin, riven ingefära och limejuice. Blanda väl och marinera i ca 30 minuter.

Skiva löken tunt. Finhacka eller riv ingefäran. Hacka chilipeppar. Skär ananasen i stora tärningar, paprikan i kuber eller diamanter och moroten i halvmånar. Hacka koriandern.

Förberedelsesteg för wok- eller stekpanna:

Hetta upp lite matolja i pannan. Tillsätt kycklingen och koka på hög värme tills den börjar få färg. Tillsätt lök, morot, ingefära, ananas och chilipeppar och fräs i ca 1 minut. Tillsätt farinsockret och vänta tills det karamelliserats. Tillsätt paprikan och blanda ihop allt. Fräs i 1-2 minuter. Tillsätt slutligen Kikkoman-sojasåsen och koka tills överflödig vätska har avdunstat.

Servera med färsk koriander och lime.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.