

Kyckling-paprkikawok med ananas & chili
Njut av den perfekta balansen mellan sött och surt med denna snabba och enkla kycklingwok, förstärkt med ananas och en kryddig klick chili.
Ingredienser
Marinad:
Grönsaker:
Garnering:
Förberedelse
Steg 1
Skär kycklingen i tärningar. Tillsätt Kikkoman sojasås, socker, mald spiskummin, riven ingefära och limejuice. Blanda väl och marinera i ca 30 minuter.
Steg 2
Skiva löken tunt. Finhacka eller riv ingefäran. Hacka chilipeppar. Skär ananasen i stora tärningar, paprikan i kuber eller diamanter och moroten i halvmånar. Hacka koriandern.
Steg 3
Förberedelsesteg för wok- eller stekpanna:
Hetta upp lite matolja i pannan. Tillsätt kycklingen och koka på hög värme tills den börjar få färg. Tillsätt lök, morot, ingefära, ananas och chilipeppar och fräs i ca 1 minut. Tillsätt farinsockret och vänta tills det karamelliserats. Tillsätt paprikan och blanda ihop allt. Fräs i 1-2 minuter. Tillsätt slutligen Kikkoman-sojasåsen och koka tills överflödig vätska har avdunstat.
Steg 4
Servera med färsk koriander och lime.
Recept-ID: 1398
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer