

Sweet & sour vegetarisk wok
Med sin söta och syrliga sojaglasyr erbjuder den här vegetariska rätten en symfoni av smaker. Perfekt som huvudrätt eller tillbehör, du är fri att själv välja dina favoritgrönsaker till denna mångsidiga rätt!
Ingredienser
Sås:
Garnering:
Förberedelse
Steg 1
Skär paprikan i kuber, zucchinin i halvmånar, moroten i stavar och purjolöken i skivor. Dela broccolin och blomkålen i lika stora buketter. Skiva salladslöken fint.
Steg 2
Sås: Riv vitlök och ingefära i en skål. Tillsätt honung, limejuice, Kikkoman sojasås och ketchup och blanda noggrant.
Steg 3
Förberedelsesteg för wok och stekpanna:
Hetta upp lite matolja i en panna och tillsätt morot och purjolök. Fräs ca 1 minut. Tillsätt paprika, zucchini, broccoli, blomkål, frysta ärtor (eller fryst edamame), salladslök och sockerärter och fräs i 3-5 minuter. Tillsätt såsen och blanda noga. Fräs i ytterligare 1-2 minuter.
Steg 4
Servera med jordnötter eller sesamfrön strödda över.
Recept-ID: 1393
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer