Kycklinggryta med grönsaker
Förberedelse
Bena ut och skär kycklinglåren i lagom stora munsbitar. Skär även tofun, svamparna och grönsakerna i ungefär lika stora bitar. Blanchera morotsbitarna tills de är halvfärdiga. Låt kinakålen vara rå. Koka upp fiskbuljong eller dashin i en kastrull och koka köttet, svamparna och morotsbitarna färdiga. Fördela detta på tio portionsskålar och servera de båda Kikkoman Sesam Dressing och ponzu som dipp.
Tips:
I Japan tillbereds dessa grytor direkt vid bordet inför gästerna. Då används ett bärbart gaskök. Man kan kombinera olika ingredienser, exempelvis munsbitar av griskött eller oxkött, fisk eller andra skaldjur, olika grönsaker och nudlar.
Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.
Recept-ID: 154
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer