Kycklinggryta med grönsaker

Ingredienser

4 Portioner
800 ml
fiskbuljong / dashi
200 g
urbenade kycklinglår
 ½ st
tofu
200 g
färsk kinakål
100 g
spenat
8 st
shiitakesvampar
100 g
shimejisvamp (talltuvskivling)
 ½ st
morot

Förberedelse

Bena ut och skär kycklinglåren i lagom stora munsbitar. Skär även tofun, svamparna och grönsakerna i ungefär lika stora bitar. Blanchera morotsbitarna tills de är halvfärdiga. Låt kinakålen vara rå. Koka upp fiskbuljong eller dashin i en kastrull och koka köttet, svamparna och morotsbitarna färdiga. Fördela detta på tio portionsskålar och servera de båda Kikkoman Sesam Dressing och ponzu som dipp.

Tips:

I Japan tillbereds dessa grytor direkt vid bordet inför gästerna. Då används ett bärbart gaskök. Man kan kombinera olika ingredienser, exempelvis munsbitar av griskött eller oxkött, fisk eller andra skaldjur, olika grönsaker och nudlar.

Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.

Recept-ID: 154

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Bena ut och skär kycklinglåren i lagom stora munsbitar. Skär även tofun, svamparna och grönsakerna i ungefär lika stora bitar. Blanchera morotsbitarna tills de är halvfärdiga. Låt kinakålen vara rå. Koka upp fiskbuljong eller dashin i en kastrull och koka köttet, svamparna och morotsbitarna färdiga. Fördela detta på tio portionsskålar och servera de båda Kikkoman Sesam Dressing och ponzu som dipp.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.