Daikon radish shabu-shabu
Total tid
20 Min.
20 Min.
Tid för förberedelse
Ingredienser
2 Portioner
300 g
japansk vit rättika (daikon)
150 g
tunt skivat fläsk- eller oxkött att koka
40 g
morötter
½
förpackning shiratakinudlar (alternativt glasnudlar, mjukkokta)
1 knippe
mizuna (japanska kålblad) (alternativt spenat)
Efter tycke och smak:
Till tsuyu-buljongen:
2 kopp
vatten
2 kopp
höns- eller grönsaksbuljong
2 msk
vitt vin (sött)
1 tsk
strösocker
Näringsinnehåll (per portion):
1218 kJ
/
291 kcal
Förberedelse
Strimla rättikan i 15 cm långa tunna strimlor. Skiva fläsk-/oxköttet i tunna och stora skivor, strimla moroten och mizuna i 5 cm långa strimlor (eller skär spenaten i munsstora bitar). Blanchera shiratakinudlarna (eller glasnudlarna). Blanda alla ingredienserna till buljongen i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Krydda genom att doppa ingredienserna i ponzu- eller sesamsås och njut.
Recept-ID: 393
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer