Daikon radish shabu-shabu

Total tid 20 Min.
20 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

2 Portioner
300 g
japansk vit rättika (daikon)
150 g
tunt skivat fläsk- eller oxkött att koka
40 g
morötter
 ½ 
förpackning shiratakinudlar (alternativt glasnudlar, mjukkokta)
1 knippe
mizuna (japanska kålblad) (alternativt spenat)

Efter tycke och smak:

Till tsuyu-buljongen:

2 kopp
vatten
2 kopp
höns- eller grönsaksbuljong
2 msk
vitt vin (sött)
1 tsk
strösocker
Näringsinnehåll (per portion): 1218 kJ  /  291 kcal

Förberedelse

Strimla rättikan i 15 cm långa tunna strimlor. Skiva fläsk-/oxköttet i tunna och stora skivor, strimla moroten och mizuna i 5 cm långa strimlor (eller skär spenaten i munsstora bitar). Blanchera shiratakinudlarna (eller glasnudlarna). Blanda alla ingredienserna till buljongen i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Krydda genom att doppa ingredienserna i ponzu- eller sesamsås och njut.

Recept-ID: 393

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Strimla rättikan i 15 cm långa tunna strimlor. Skiva fläsk-/oxköttet i tunna och stora skivor, strimla moroten och mizuna i 5 cm långa strimlor (eller skär spenaten i munsstora bitar). Blanchera shiratakinudlarna (eller glasnudlarna). Blanda alla ingredienserna till buljongen i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Krydda genom att doppa ingredienserna i ponzu- eller sesamsås och njut.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.