Krispig anka & grönsakswok i plommon- och sojasås
Krispig anka & grönsakswok i plommon- och sojasås

Krispig anka & grönsakswok i plommon- och sojasås

Total tid75 Min.
15 Min.Tid för förberedelse
60 Min.Tillagningstid

Upptäck den rika blandningen av fem kryddor och plommonsås i denna wok med anka i kinesisk stil – perfekt till både nudlar och ris.

Ingredienser

2 Portioner

Anka:

2 
anklår
300 ml
vatten
1 tsk
femkryddspulver (eller hela kryddor som kanel, stjärnanis, koriander, etc.)
3 
vitlöksklyftor
3 cm
färsk ingefära

Wok:

1 
rödlök
3 
vitlöksklyftor
3 cm
färsk ingefära
1 
chilipeppar
1 
pak choi
1 
plommon (valfritt)
100 g
shiitake (eller ostronskivlingar)
 ½ knippe
salladslök eller tjock gräslök
1 handfull
sockerärtor
3 ½ msk
kinesisk plommonsås
50 g
konserverade bambuskott (valfritt)
Olja för matlagning (t.ex. raps)
300 g
risnudlar, kokta enligt anvisningarna på förpackningen
Näringsinnehåll (per portion):2930 kJ / 812 kcal
48 gFett
42 gProtein
49 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

 Lägg anklåren i en kastrull. Tillsätt Kikkoman sojasås, vatten och kryddor. Skiva vitlök och ingefära och tillsätt i vätskan. Koka upp, täck sedan och låt sjuda på låg värme i cirka 45 minuter eller tills anklåren är mjuka.

Steg 2

kär löken i strimlor. Hacka vitlöken. Finhacka eller riv ingefäran. Hacka chilipeppar. Skär pak choi i strimlor och tärna plommonet. Skär shiitakesvampen i små bitar. Hacka salladslöken. Ta bort det kokta ankköttet från benen och skär i små bitar.

Steg 3

Förberedelsesteg för wok- eller stekpanna:

Hetta upp lite matolja i pannan. Lägg i ankbitarna och fräs kort. Tillsätt lök, vitlök, chili och ingefära och fräs i ca 1 minut. Tillsätt pak choi, svamp, sockerärter och (valfritt) bambuskott. Fräs i ungefär en minut. Tillsätt efter en stund plommonsåsen, Kikkoman sojasås och tärnat plommon. Rör om kort och tillsätt sedan den hackade salladslöken.

Steg 4

Servera med de kokta risnudlarna.

Tips:

Rätten smakar även bra med ris, och du kan använda vilka grönsaker du vill.

Recept-ID: 1397

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

 Lägg anklåren i en kastrull. Tillsätt Kikkoman sojasås, vatten och kryddor. Skiva vitlök och ingefära och tillsätt i vätskan. Koka upp, täck sedan och låt sjuda på låg värme i cirka 45 minuter eller tills anklåren är mjuka.

kär löken i strimlor. Hacka vitlöken. Finhacka eller riv ingefäran. Hacka chilipeppar. Skär pak choi i strimlor och tärna plommonet. Skär shiitakesvampen i små bitar. Hacka salladslöken. Ta bort det kokta ankköttet från benen och skär i små bitar.

Förberedelsesteg för wok- eller stekpanna:

Hetta upp lite matolja i pannan. Lägg i ankbitarna och fräs kort. Tillsätt lök, vitlök, chili och ingefära och fräs i ca 1 minut. Tillsätt pak choi, svamp, sockerärter och (valfritt) bambuskott. Fräs i ungefär en minut. Tillsätt efter en stund plommonsåsen, Kikkoman sojasås och tärnat plommon. Rör om kort och tillsätt sedan den hackade salladslöken.

Servera med de kokta risnudlarna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.