

Krispig anka & grönsakswok i plommon- och sojasås
Upptäck den rika blandningen av fem kryddor och plommonsås i denna wok med anka i kinesisk stil – perfekt till både nudlar och ris.
Ingredienser
Anka:
Wok:
Förberedelse
Steg 1
Lägg anklåren i en kastrull. Tillsätt Kikkoman sojasås, vatten och kryddor. Skiva vitlök och ingefära och tillsätt i vätskan. Koka upp, täck sedan och låt sjuda på låg värme i cirka 45 minuter eller tills anklåren är mjuka.
Steg 2
kär löken i strimlor. Hacka vitlöken. Finhacka eller riv ingefäran. Hacka chilipeppar. Skär pak choi i strimlor och tärna plommonet. Skär shiitakesvampen i små bitar. Hacka salladslöken. Ta bort det kokta ankköttet från benen och skär i små bitar.
Steg 3
Förberedelsesteg för wok- eller stekpanna:
Hetta upp lite matolja i pannan. Lägg i ankbitarna och fräs kort. Tillsätt lök, vitlök, chili och ingefära och fräs i ca 1 minut. Tillsätt pak choi, svamp, sockerärter och (valfritt) bambuskott. Fräs i ungefär en minut. Tillsätt efter en stund plommonsåsen, Kikkoman sojasås och tärnat plommon. Rör om kort och tillsätt sedan den hackade salladslöken.
Steg 4
Servera med de kokta risnudlarna.
Tips:
Rätten smakar även bra med ris, och du kan använda vilka grönsaker du vill.
Recept-ID: 1397
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer