Tunnbröd med aromatisk pepparpasta
Tunnbröd med aromatisk pepparpasta

Tunnbröd med aromatisk pepparpasta

5 2 Betyg
Total tid 35 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Hembakade tunnbröd toppade med en saftig pepparpasta, salta sardeller och söta körsbärstomater – en mängd medelhavssmaker som är perfekt för en mysig måltid för två.

Ingredienser

2 Portioner

Till tunnbröden:

160 g
vanligt mjöl
 ½ tsk
salt
 ½ tsk
bakpulver
100 g
grekisk yoghurt
1 msk
olivolja

Till den aromatiska pepparpastan:

3 
röda paprikor, rostade och skalade
100 g
chipotle adobo, konserverad
2 
vitlöksklyftor, hackade
1 msk
olivolja
1 msk
citronjuice

Till topping:

6 
ansjovisfiléer, avrunna och hackade
150 g
körsbärstomater, halverade
10 g
färska basilikablad, till garnering (valfritt)
1 msk
olivolja, för att ringla över
Näringsinnehåll (per portion):1.840 kJ / 440 kcal
21 gFett
13 gProtein
48 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

160 g vanligt mjöl –  ½ tsk salt –  ½ tsk bakpulver – 100 g grekisk yoghurt – 1 msk olivolja

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt den grekiska yoghurten och olivoljan, blanda väl tills en deg bildas. Om degen är för kladdig, tillsätt gradvis mer mjöl. Knåda på en lätt mjölad yta i ca 5 minuter tills den är slät. Dela i två lika stora delar och forma varje del till en boll. Rulla ut varje boll till en tunn cirkel. Hetta upp en panna på medelvärme och smörj lätt med olivoljan. Stek varje tunnbröd i 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta. Ställ åt sidan.

Steg 2

3  röda paprikor, rostade och skalade – 100 g chipotle adobo, konserverad – 2  vitlöksklyftor, hackade – 1 msk olivolja – 1 msk citronjuice – 2 msk Kikkoman Teriyaki marinad6  ansjovisfiléer, avrunna och hackade – 150 g körsbärstomater, halverade – 10 g färska basilikablad, till garnering (valfritt) – 1 msk olivolja, för att ringla över

Finhacka den rostade paprikan, chipotlen och vitlöken på en skärbräda. Tillsätt olivolja och citronjuice och blanda till en pasta. Smaksätt med Kikkoman Teriyaki marinad efter smak. Bred ut en rejäl mängd av den aromatiska pepparpastan över varje tunnbröd. Strö hackad ansjovis och halverade körsbärstomater ovanpå. Ringla olivoljan över tunnbröden och garnera med de färska basilikabladen.

Recept-ID: 1455

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

160 g vanligt mjöl – ½ tsk salt – ½ tsk bakpulver – 100 g grekisk yoghurt – 1 msk olivolja

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt den grekiska yoghurten och olivoljan, blanda väl tills en deg bildas. Om degen är för kladdig, tillsätt gradvis mer mjöl. Knåda på en lätt mjölad yta i ca 5 minuter tills den är slät. Dela i två lika stora delar och forma varje del till en boll. Rulla ut varje boll till en tunn cirkel. Hetta upp en panna på medelvärme och smörj lätt med olivoljan. Stek varje tunnbröd i 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta. Ställ åt sidan.

3 röda paprikor, rostade och skalade – 100 g chipotle adobo, konserverad – 2 vitlöksklyftor, hackade – 1 msk olivolja – 1 msk citronjuice – 2 msk Kikkoman Teriyaki marinad6 ansjovisfiléer, avrunna och hackade – 150 g körsbärstomater, halverade – 10 g färska basilikablad, till garnering (valfritt) – 1 msk olivolja, för att ringla över

Finhacka den rostade paprikan, chipotlen och vitlöken på en skärbräda. Tillsätt olivolja och citronjuice och blanda till en pasta. Smaksätt med Kikkoman Teriyaki marinad efter smak. Bred ut en rejäl mängd av den aromatiska pepparpastan över varje tunnbröd. Strö hackad ansjovis och halverade körsbärstomater ovanpå. Ringla olivoljan över tunnbröden och garnera med de färska basilikabladen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.