

Tunnbröd med aromatisk pepparpasta
Hembakade tunnbröd toppade med en saftig pepparpasta, salta sardeller och söta körsbärstomater – en mängd medelhavssmaker som är perfekt för en mysig måltid för två.
Ingredienser
Till tunnbröden:
Till den aromatiska pepparpastan:
Till topping:
Förberedelse
Steg 1

160 g vanligt mjöl – ½ tsk salt – ½ tsk bakpulver – 100 g grekisk yoghurt – 1 msk olivolja
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt den grekiska yoghurten och olivoljan, blanda väl tills en deg bildas. Om degen är för kladdig, tillsätt gradvis mer mjöl. Knåda på en lätt mjölad yta i ca 5 minuter tills den är slät. Dela i två lika stora delar och forma varje del till en boll. Rulla ut varje boll till en tunn cirkel. Hetta upp en panna på medelvärme och smörj lätt med olivoljan. Stek varje tunnbröd i 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta. Ställ åt sidan.
Steg 2

3 röda paprikor, rostade och skalade – 100 g chipotle adobo, konserverad – 2 vitlöksklyftor, hackade – 1 msk olivolja – 1 msk citronjuice – 2 msk Kikkoman Teriyaki marinad – 6 ansjovisfiléer, avrunna och hackade – 150 g körsbärstomater, halverade – 10 g färska basilikablad, till garnering (valfritt) – 1 msk olivolja, för att ringla över
Finhacka den rostade paprikan, chipotlen och vitlöken på en skärbräda. Tillsätt olivolja och citronjuice och blanda till en pasta. Smaksätt med Kikkoman Teriyaki marinad efter smak. Bred ut en rejäl mängd av den aromatiska pepparpastan över varje tunnbröd. Strö hackad ansjovis och halverade körsbärstomater ovanpå. Ringla olivoljan över tunnbröden och garnera med de färska basilikabladen.
Recept-ID: 1455
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer