

Champinjon-smördegsrulle
Förberedelse
Steg 1
Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelhög värme och lägg ned svampen och löken. Stek i ca 10 minuter tills fukten ångats bort. Rör ned vitlöken, kastanjerna, spenaten, sojasåsen, salvian och peppar. Stek i 4 minuter till, rör om ofta.
Steg 2
Låt grönsaksblandningen svalna, lägg den på en plastfolie och forma en tjock, fast rulle och ställ den sedan kallt i 1 timme.
Steg 3
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
Steg 4
Kavla ut smördegen och ta ut fyllningen ur plastfolien. Lägg fyllningen på smördegen och pensla kanterna med vatten. Lägg degen runt fyllningen, skär av överflödig deg och förslut rullen genom att pressa ihop ändarna.
Steg 5
Lägg den fyllda degrullen med skarven nedåt på bakplåten. Skåra smördegen med en vass kniv.
Steg 6
Pensla in smördegsrullen med mjölk, ställ in i ugnen och ugnsbaka i 30 minuter tills degen blivit gyllenbrun.
Recept-ID: 445
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer