Kefta Tajine
Kefta Tajine

Kefta Tajine

4,7 10 Betyg
Total tid 1 tim. 20 Min.
1 tim. 20 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner

Till köttbullarna

1 
lök
2 
vitlöksklyftor
400 g
lammfärs (alternativt blandfärs)
3 msk
persilja, hackad
3 msk
koriander, hackad
2 tsk
paprikapulver
2 tsk
spiskummin
1 tsk
kanel
1 tsk
nymalen svartpeppar
3 msk
olivolja

Till såsen

1 
lök
2 
vitlöksklyftor
2 
röda paprikor
2 
gula paprikor
3 msk
olivolja
400 g
passerade tomater (konserv)
100 ml
mineralvatten
1 tsk
paprikapulver
2 tsk
spiskummin
 ½ tsk
nymalen vitpeppar
strösocker
4 
ägg
Näringsinnehåll (per portion):2.389 kJ / 570 kcal
40 gFett
32,4 gProtein
16,4 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Till köttbullarna: Skala och tärna löken och vitlöken mycket fint. Knåda ihop köttet noga med löken, vitlöken, örterna, kryddorna och sojasåsen och forma färsen till valnötsstora köttbullar. Hetta upp oljan i en panna och bryn köttbullarna hastigt runtom (ska inte genomstekas).

Steg 2

Till såsen: Skala och tärna löken och vitlöken mycket fint. Halvera, ansa, skölj och skär paprikan i bitar. Hetta upp oljan på medelhög värme i en tagine. Stek löken, vitlöken och paprikan i ca 10 minuter. Tillsätt tomaterna, mineralvattnet och sojasåsen och krydda med paprika, spiskummin, peppar och socker. Koka upp såsen och låt småkoka i ca 10 minuter till.

Steg 3

Tillsätt köttbullarna och låt småkoka i ca 10–15 minuter till. Öppna och häll äggen försiktigt över köttbullarna. Se då till att äggulorna inte går sönder. Täck över och låt koka färdigt tills äggen har rätt konsistens. Servera Kefta Tajine med pitabröd och garnera efter tycke och smak med persilja och koriander.

Recept-ID: 123

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Till köttbullarna: Skala och tärna löken och vitlöken mycket fint. Knåda ihop köttet noga med löken, vitlöken, örterna, kryddorna och sojasåsen och forma färsen till valnötsstora köttbullar. Hetta upp oljan i en panna och bryn köttbullarna hastigt runtom (ska inte genomstekas).

Till såsen: Skala och tärna löken och vitlöken mycket fint. Halvera, ansa, skölj och skär paprikan i bitar. Hetta upp oljan på medelhög värme i en tagine. Stek löken, vitlöken och paprikan i ca 10 minuter. Tillsätt tomaterna, mineralvattnet och sojasåsen och krydda med paprika, spiskummin, peppar och socker. Koka upp såsen och låt småkoka i ca 10 minuter till.

Tillsätt köttbullarna och låt småkoka i ca 10–15 minuter till. Öppna och häll äggen försiktigt över köttbullarna. Se då till att äggulorna inte går sönder. Täck över och låt koka färdigt tills äggen har rätt konsistens. Servera Kefta Tajine med pitabröd och garnera efter tycke och smak med persilja och koriander.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.