Friterad bläckfisk med söt sojasås

Total tid 30 Min.

Ingredienser

4 Portioner
0,33 knippe
gräslök
600 g
bläckfisk
potatismjöl
olja för fritering

Till den söta sojasåsen:

200 ml
kombu-buljong
100 ml
mirin (japanskt matlagningsvin)
2 msk
strösocker
10 g
potatismjöl
30 ml
vatten
Näringsinnehåll (per portion): 1727 kJ  /  412 kcal
18,8 g Fett
26,1 g Protein
30,2 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

För den söta sojasåsen: Koka upp kombubuljongen, mirin, naturligt bryggd sojasås och sockret i en kastrull. Rör ut potatismjölet i vattnet till en redning. Häll ned redningen i såsen under omrörning.

Steg 2

Skär sedan gräslöken i tunna ringar. Rensa bläckfisken och skär kroppen i 7–8 mm breda ringar. Stycka tentaklerna i ca 4 cm långa bitar. Pudra bläckfiskbitarna med potatismjöl och fritera i 170 °C het olja. Lägg den friterade bläckfisken på tallrik och häll den söta sojasåsen över. Strö över gräslöksringarna.

Recept-ID: 398

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

För den söta sojasåsen: Koka upp kombubuljongen, mirin, naturligt bryggd sojasås och sockret i en kastrull. Rör ut potatismjölet i vattnet till en redning. Häll ned redningen i såsen under omrörning.

Skär sedan gräslöken i tunna ringar. Rensa bläckfisken och skär kroppen i 7–8 mm breda ringar. Stycka tentaklerna i ca 4 cm långa bitar. Pudra bläckfiskbitarna med potatismjöl och fritera i 170 °C het olja. Lägg den friterade bläckfisken på tallrik och häll den söta sojasåsen över. Strö över gräslöksringarna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.