Friterad bläckfisk med söt sojasås
Total tid30 Min.
Näringsinnehåll (per portion):1727 kJ / 412 kcal
18,8 gFett
26,1 gProtein
30,2 gKolhydrater
Förberedelse
Steg 1
För den söta sojasåsen: Koka upp kombubuljongen, mirin, naturligt bryggd sojasås och sockret i en kastrull. Rör ut potatismjölet i vattnet till en redning. Häll ned redningen i såsen under omrörning.
Steg 2
Skär sedan gräslöken i tunna ringar. Rensa bläckfisken och skär kroppen i 7–8 mm breda ringar. Stycka tentaklerna i ca 4 cm långa bitar. Pudra bläckfiskbitarna med potatismjöl och fritera i 170 °C het olja. Lägg den friterade bläckfisken på tallrik och häll den söta sojasåsen över. Strö över gräslöksringarna.
Recept-ID: 398
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer