Coq au vin (kyckling i rödvinssås)
Förberedelse
Steg 1
Skölj kycklinglåren, klappa torrt och halvera dem i ledet. Skölj och ansa sopprötterna. Skala löken och vitlöken, tärna löken och sopprötterna och krossa vitlöken. Blanda rödvinet, sojasåsen, sopprötterna, löken, vitlöken, timjan, lagerbladen, enbären, pepparkornen och sockret i en stor skål. Lägg kycklinglåren i marinaden och ställ kallt i ca 2 timmar.
Steg 2
Ta upp kycklinglåren ur marinaden och sila vätskan, spara på allt. Peppra och bryn sedan kycklinglåren runtom i het olja och ta upp kycklinglåren. Bryn de bortsilade grönsakerna och kryddorna i det kvarvarande stekfettet.
Steg 3
Häll över buljongen och den sparade marinaden och koka upp. Lägg tillbaka kycklinglåren och bräsera under lock i ca 45–50 minuter. Ansa och eventuellt skölj champinjonerna och tillsätt dem ca 5 minuter innan kycklinglåren är färdiga.
Steg 4
Red såsen efter tycke med mörk såsredning, servera med kycklinglåren och persiljepotatis.
Recept-ID: 214
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer