Dal med röda linser, tofu och ingefära
Dal med röda linser, tofu och ingefära

Dal med röda linser, tofu och ingefära

Total tid 1 tim. 12 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
52 Min. Tillagningstid

Krämig dal med röda linser, ingefära och krispig tofu, kryddad med masala och Kikkoman glutenfri sojasås. Serveras med doftande stekt ris med vitlök och schalottenlök.

Ingredienser

2 Portioner

Dal:

100 g
röda linser
350 ml
grönsaksbuljong
100 g
fast tofu, tärnad
2 msk
skirat smör (ghee)
80 g
morot, tunt skivad
 ½ msk
riven ingefära
100 g
pak choy, skivad
1 tsk
garam masala
200 g
krossade tomater

Stekt ris:

100 g
brunt ris (t.ex. Sona Masoori)
30 g
skirat smör (ghee)
30 g
hackad schalottenlök
2 
hackade vitlöksklyftor

Dekoration:

1 
grön chili, skivad
Näringsinnehåll (per portion):6.455 kJ / 1.542 kcal
71 gFett
54 gProtein
171 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

100 g röda linser – 350 g grönsaksbuljong – 100 g fast tofu, tärnad – 2 msk skirat smör (ghee) – 80 g morot, tunt skivad –  ½ msk riven ingefära

Koka linserna i grönsaksbuljongen i 10 minuter. Stek tofun i det skirade smöret i en stekpanna i cirka 4–5 minuter tills den är krispig. Tillsätt morot och ingefära och stek i 2 minuter.

Steg 2

100 g pak choi, sliced – 1 tsk garam masala – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås1 tsk Kikkoman rostad sesamolja200 g krossade tomater på burk

Tillsätt pak choi i samma panna som i steg 1 och stek i 1–2 minuter. Tillsätt garam masala och stek i 10–15 sekunder för att frigöra aromen. Rör i de kokta linserna, tillsätt sedan de krossade tomaterna och koka i ytterligare 3 minuter. Krydda med Kikkoman glutenfri sojasås och Kikkoman sesamolja.

Steg 3

100 g brunt ris (t.ex. Sona Masoori) – 30 g skirat smör (ghee) – 30 g hackad schalottenlök – 2  hackade vitlöksklyftor – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås1  grön chili, skivad

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Smält det skirade smöret i en stekpanna och stek schalottenlök och vitlök i 1 minut. Tillsätt riset och stek i ytterligare 2 minuter. Krydda med Kikkoman glutenfri sojasås. Garnera dalen med den skivade chilin och servera med riset.

Recept-ID: 1599

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

100 g röda linser – 350 g grönsaksbuljong – 100 g fast tofu, tärnad – 2 msk skirat smör (ghee) – 80 g morot, tunt skivad – ½ msk riven ingefära

Koka linserna i grönsaksbuljongen i 10 minuter. Stek tofun i det skirade smöret i en stekpanna i cirka 4–5 minuter tills den är krispig. Tillsätt morot och ingefära och stek i 2 minuter.

100 g pak choi, sliced – 1 tsk garam masala – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås1 tsk Kikkoman rostad sesamolja200 g krossade tomater på burk

Tillsätt pak choi i samma panna som i steg 1 och stek i 1–2 minuter. Tillsätt garam masala och stek i 10–15 sekunder för att frigöra aromen. Rör i de kokta linserna, tillsätt sedan de krossade tomaterna och koka i ytterligare 3 minuter. Krydda med Kikkoman glutenfri sojasås och Kikkoman sesamolja.

100 g brunt ris (t.ex. Sona Masoori) – 30 g skirat smör (ghee) – 30 g hackad schalottenlök – 2 hackade vitlöksklyftor – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås1 grön chili, skivad

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Smält det skirade smöret i en stekpanna och stek schalottenlök och vitlök i 1 minut. Tillsätt riset och stek i ytterligare 2 minuter. Krydda med Kikkoman glutenfri sojasås. Garnera dalen med den skivade chilin och servera med riset.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.