

Dal med röda linser, tofu och ingefära
Krämig dal med röda linser, ingefära och krispig tofu, kryddad med masala och Kikkoman glutenfri sojasås. Serveras med doftande stekt ris med vitlök och schalottenlök.
Ingredienser
Dal:
Stekt ris:
Dekoration:
Förberedelse
Steg 1

100 g röda linser – 350 g grönsaksbuljong – 100 g fast tofu, tärnad – 2 msk skirat smör (ghee) – 80 g morot, tunt skivad – ½ msk riven ingefära
Koka linserna i grönsaksbuljongen i 10 minuter. Stek tofun i det skirade smöret i en stekpanna i cirka 4–5 minuter tills den är krispig. Tillsätt morot och ingefära och stek i 2 minuter.
Steg 2

100 g pak choi, sliced – 1 tsk garam masala – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja – 200 g krossade tomater på burk
Tillsätt pak choi i samma panna som i steg 1 och stek i 1–2 minuter. Tillsätt garam masala och stek i 10–15 sekunder för att frigöra aromen. Rör i de kokta linserna, tillsätt sedan de krossade tomaterna och koka i ytterligare 3 minuter. Krydda med Kikkoman glutenfri sojasås och Kikkoman sesamolja.
Steg 3

100 g brunt ris (t.ex. Sona Masoori) – 30 g skirat smör (ghee) – 30 g hackad schalottenlök – 2 hackade vitlöksklyftor – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås – 1 grön chili, skivad
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Smält det skirade smöret i en stekpanna och stek schalottenlök och vitlök i 1 minut. Tillsätt riset och stek i ytterligare 2 minuter. Krydda med Kikkoman glutenfri sojasås. Garnera dalen med den skivade chilin och servera med riset.
Recept-ID: 1599
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer














