

Garam masala wokad kål och tonfisk
Ta med dina smaklökar på en resa med denna aptitretande wokade kål i indisk stil, kryddad med sojasås, spiskummin, curry och garam masala. En näringsrik rätt sprängfylld med antioxidanter, vitaminer och mineraler!
Förberedelse
Steg 1

200 g kål – 1 potatis – 1 vitlöksklyfta – 2 msk olivolja
Tärna kål och potatis i 1 cm tärningar. Hacka vitlöken. Lägg vitlöken och olivoljan i en kastrull och sätt på värmen.
Steg 2

1 tsk spiskummin – 1 burk tonfisk (80 g) – 2 msk vatten – 2 tsk currypulver – 2 tsk garam masala – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
När vitlöksarom stiger från pannan, tillsätt spiskummin, potatis, kål och tonfisk. Tillsätt sedan vattnet, täck över och koka tills potatisen är klar (ca 3 minuter).
Ta av locket, tillsätt curry- och garam masala-pulvret och Kikkoman sojasås och koka tills allt blandas. Servera sedan på tallrikar.
Tips:
Du kan njuta av den här rätten med ris eller naan (indiskt bröd).
För en vegetarisk version, byt ut tonfisken mot tärnad tofu.
Recept-ID: 1379
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer