Garam masala wokad kål och tonfisk
Garam masala wokad kål och tonfisk

Garam masala wokad kål och tonfisk

Total tid15 Min.
5 Min.Tid för förberedelse
10 Min.Tillagningstid

Ta med dina smaklökar på en resa med denna aptitretande wokade kål i indisk stil, kryddad med sojasås, spiskummin, curry och garam masala. En näringsrik rätt sprängfylld med antioxidanter, vitaminer och mineraler!

Ingredienser

2 Portioner
200 g
kål
1 
potatis
1 
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
1 tsk
spiskummin
1 
burk tonfisk (80 g)
2 msk
vatten
2 tsk
currypulver
2 tsk
garam masala
Näringsinnehåll (per portion):540 kJ / 129 kcal
7,5 gFett
18 gProtein
2,5 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

200 g kål – 1  potatis – 1  vitlöksklyfta – 2 msk olivolja

Tärna kål och potatis i 1 cm tärningar. Hacka vitlöken. Lägg vitlöken och olivoljan i en kastrull och sätt på värmen.

Steg 2

1 tsk spiskummin – 1  burk tonfisk (80 g) – 2 msk vatten – 2 tsk currypulver – 2 tsk garam masala – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

När vitlöksarom stiger från pannan, tillsätt spiskummin, potatis, kål och tonfisk. Tillsätt sedan vattnet, täck över och koka tills potatisen är klar (ca 3 minuter).
Ta av locket, tillsätt curry- och garam masala-pulvret och Kikkoman sojasås och koka tills allt blandas. Servera sedan på tallrikar.

Tips:

Du kan njuta av den här rätten med ris eller naan (indiskt bröd).
 
För en vegetarisk version, byt ut tonfisken mot tärnad tofu.

Recept-ID: 1379

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

200 g kål – 1 potatis – 1 vitlöksklyfta – 2 msk olivolja

Tärna kål och potatis i 1 cm tärningar. Hacka vitlöken. Lägg vitlöken och olivoljan i en kastrull och sätt på värmen.

1 tsk spiskummin – 1 burk tonfisk (80 g) – 2 msk vatten – 2 tsk currypulver – 2 tsk garam masala – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

När vitlöksarom stiger från pannan, tillsätt spiskummin, potatis, kål och tonfisk. Tillsätt sedan vattnet, täck över och koka tills potatisen är klar (ca 3 minuter).
Ta av locket, tillsätt curry- och garam masala-pulvret och Kikkoman sojasås och koka tills allt blandas. Servera sedan på tallrikar.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.